Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Лъчетерапия чрез морска сол
Радико:
Позатопли се времето поспряха болежките и зарязах темата както и спретнатият набързо апарат за нагревки.
Но сега като се върнах от Ливан реших първо с него да се захвана. Изпробвах няколко безумни на пръв поглед идеи и получих такъв ефект, че просто още не смея да го публикувам. ще ми трябват няколко дни да осмисля нещата. Определено обаче обмислям и идеята за продажба на такова устройство, работещо на резонансен принцип.
edin:
Тайната баце е в безумните идеи. Сполай ти :D
PyroVeso:
Вижте това: http://www.bioptron.com/bg_BG/?m=439
Направи ми впечатление, че "стандартната" светлина на лампата е жълта (иначе има и други филтри), наподобяваща по цвят оцветяването на пламъка от натриевите йони. От друга страна има доста силно застъпена и ИЧ-компонента. Дотук си имаме направо имитация на нагорещена сол! Остава само поляризацията да разберем с какво допринася за лечението и дали е реално предимство пред солта, или е все тая с нея или без нея...
Уредът конкретно мога да го взема от приятел-доктор. Ако на някой му си занимава да го разучава и репликира - мога да ударя едно рамо. Доколкото знам, най-малкият вариант струва към 800 лв. някъде... а е на практика една халогенна лампа с жълт филтър и поляризатор отпреде й.
valex:
PyroVeso
Твоят приятел може ли да сподели ефекта от употребата на лампата? Евентуално и сравнителни впечатления с и без филтър?
Аз съм много скептичен относно този тип светлинна терапия. Къде е логиката като ограничиш светлинния спектър лъчението да работи, а целия спектър да не ефективен??? Тоест тези филтри са си само зарибителен ефект.
Напълно разбираемо-Барон Карл фон Райхенбах-обяснено е много добре-"Изгубените открития"./А/
edin:
Швейцарците, едва ли ще мислят, като българите ;)
Аз в момента ползвам уред, който ползва ИЧ лъчи преминаващи през нефрити.
Ефектът е стахотен. Моментално се усеща. Стахотен релакс на психиката и повишено ниво на енергията.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия