Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Лъчетерапия чрез морска сол
PyroVeso:
Valex, да ти кажа честно и аз си нямам никаква представа за това как и защо работи лампата, но работи!
Д-р Зидаров твърди, че повърхностни рани, фрактури и т.н. оздравяват 2-4 пъти по-бързо при облъчване, отколкото без. Лекува ускорено също и (хронични) синузити, настинки, когато те боли ухо и т.н.. Най-полезна е за разни следоперативни и възстановителни състояния.
Лично съм го вземал 2-3 пъти и гарантирам че работи добре - единият път беше заради възпален нерв някъде около тазобедрената става - скъса ме от болки 2-3 дни, направо не можех да ходя. Облекчение получих само след първата нагревка, а след още 2 едвам се усещаше. Реших, че съм се справил с проблема и вечерта пропуснах, и веднага пак се обади! Та се наложи още 2-3 да направя (значи общо 3 дни по 2 пъти на ден: сутрин и вечер).
Като се замисля и от това, което съм чел, изглежда става въпрос за принципа на нагревките, плюс тонизация и активизация на клетките от видимата светлина (ускоряване на жизнените и метаболитните процеси). Не ми е ясно поляризацията каква работа върши, обаче.
Лампата е доста монолитна и изглежда неразглобяема. Цветовият филтър може да се сменя, но с някакъв специален инструмент и докторът не се е наемал да го вади, още повече, че ползва само жълтия и няма другите. Има си вграден таймер и "пибипка" по веднъж на всеки две минути работа, с което на ухо си мериш времето за нагревките...
Колега Edin, сподели за твоя уред? Да не е един колан с турманиеви пирамидки, или едно като килимче, на което стъпваш с двата крака?
valex:
Поляризацията завърта ъгъла на трептения на светлината в една плоскост и може би по-лесно,по-вече и по-надълбоко навлиза светлината през горния слой кожа.
edin:
Нефритен масажор
Имам и килимчето, но то е за зимата. Ако настина или се схвана по гърба, ще го пускам.
Радико:
Честотата на излъчваните вълни определя това дали ще ги виждаме като червени сини или зелени. Обаче спектъра на видимата светлина е много много тесен в сравнение със спектъра на инфрачервените "или топлинни" вълни. Съответно въздействието на различните по честота вълни върху човека "както и върху микробите" е различно. Оттам и ефекта на устройства използващи такива вълни е много различен и съответно противоречив. Въпрос е или на късмет и интуиция или на много сериозни проучвания за да нацелиш точният спектър който дава максимален ефект. Аз май го улучих.
edin:
Турмалинова постелка
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия