Не бе, Юлиане
Просто ще сложи пломба на изделието си, с прост механизъм да се самопрецаква с неоторизирано отваряне!
Ти как не смееш да отвориш или модифицираш горелки (или компоненти), за които производителят им не разрешава?
Защото ще си загубя тапията и вече няма да съм официален сервиз - това е единственото което ме спира
А и ако заради модификацията един завод стане на паркинг или сготвя "алангле" 2-3 човека... не производителя а аз ще нося отговорността и ще ми носите цигарки в затвора...
А и аз (и не само аз), знам съвсем точно какво има във всеки чарк на горелката. Въпроса е че мога да си я купя, да си я сложа на бюрото и да я разглобя до последното болтче, да я изследвам най-детайлно как работи, от какъв материал е всяка една нейна ламаринка ... и фирмата производител не може "копче" да ми каже. Щото си е моя. Ако имам необходимото оборудване и материали, бих могъл да си произведа такава. Естествено няма да е толкова прецизна и вероятно ще ми излезе по-скъпо отколкото да си я купя, но бих могъл да я копирам.
С'я ... ако искам да я продавам вече ще е малко по-трудно, щото там настъпваме малко разни патенти (ако изобщо ги има, не съм се ровил).
Но въпроса е че няма начин Роси да избегне една кражба на едно такова оборудване, което да се озове на масата на някоя компания с все горивото. Или в някое мазе на чалмари или жълтокожи... и тогава ще стане съвсем ясно какво точно има в тия ампули (все пак един хроматограф не струва чак толкова много в сравнение с евентуалната печалба, а дори не е нужно да се купува - всяка голяма читава лаборатория има по един и можеш да дадеш проба за анализ срещу смешна сума спрямо това което ще получиш).
Крадат се атомни бомби, крадат се танкове и изтребители... това няма как да се опази ако има повече от 3 или 5 устройства в света.
Не съм сигурен, че може да се патентова химична реакция, т.е. Роси не може да държи патентните права на това че от нещо си е получават друго нещо. Може да държи патент за технологията как се случва, но да се докаже че някой друг я е откраднал, а не открил сам ... ще е много трудно. А и ако се знае какво има вътре, технологията може да се промени така, че да се избегне патента. Да не говорим, че в неговия патент нещата са доста размазани, и няма как да се кажа със сигурност дали едно или друго нещо влизат в него. И Роси ще остане с пръст в устата...
И още ... някои държави и корпорации изобщо не ги е еня за патентното законодателство. Те един Айфон копират и Епъл само преглъщат на сухо, какво остава за такова сериозно нещо като този генератор. И кой е тоя Роси че да се противопостави на корпорация от ранга на Шеврон, или един Газпром