Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Re: Мнения за естеството на магнетизма

<< < (5/17) > >>

Maistora52:
Без значение каква е магнитната "сплав" - при поставяне на едноименни полюси един срещу друг се предизвиква загуба на магнитните свойства. Първо се усеща отслабване, после - аут!
Точно този проблем аз съм решил в моите разработки - да няма засрещане на едноименни полюси!

valex:
Майсторе,
Можеш ли да кажеш за колко време отслабват и какви магнити?

Maistora52:
Първото което е, че още когато ги намагнитват не постигат равна сила на намагнитването - явно зависи от еднородността на "сплавта", времето и силата на намагнитващият апарат.
Второ - знае се, че всички магнити с времето губят естествено до около 15-20% от силата си.
Трето - Що се отнася до срещуполагането на едноименни полюси - логично е да се предполага, че ще има размагнитване. Ледскалнин го подсказва - книгата му е велика.
Понеже знам тези три основни неща, гледам да не зяносвам излишно наличните си магнити, и не ги слагам в необичайни "пози"  ;D. Затова и нямам лични впечатления за време на размагнитване при срещуполагане на едноименни полюси.
Оттук - като видя дадена конструкция как са й разположени магнитите - знам колко ще е успешна. Почти всички показани из Мрежата са поставени по грешния начин, с презумпцията, че той е единствено възможния, за да се употреби магнитната сила. Така почти всички тези конструкции имат статично закрепени взаиморазположения на магнитите си без значение кое е ротор, кое статор - ето това е проблемът им.

valex:
Майсторе
Отдавна не си обсъждал докъде стигна с двигателя?
Аз от турския двигател си мисля за формиране на полета със застъпване на полета и от там формиране на въртящо магнитно поле.

Maistora52:
Не обсъждам (моите) разработки, защото почти всичко съм казал вече. Казал съм още, че ме бавят само проблемите с липсата на качествени стругари, стругове и други сериозни машини. Набавянето на нужните материали, части и стиковането им с подръчни средства е въпрос на шанс при мен. Въпреки това, точно липсата на гореизброеното води до уникални решения.
Скоро ще видите.
Разработвам основно три варианта:
1. Споменатият в моята тема "Бекспейс" -  с чисто механично САМОзадвижване.
2. Същият, но с електро подпомагане на задвижването - в два подварианта - със соленоиди и с мини-моторчета
3. Мулти-роторен - също в два подварианта - с 4 и с 5 ротора. Без статори. Всичко се върти.
Трудностите и бавенето идват и от чисто домашни, битови причини. Миналата година се скъсах от работа по правенето на гараж и канал. И понеже обитавам зле строена, рушаща се къща, предстои да се прави нова... и ... мам,си джейс!!! ... т.е. ако успея все пак да направя и довърша започнатото - ще е равностойно на "И Бог видя, че това е добро, и ..."..."избави страдащите от мъките им!"
...
пп! - само не знам кой и защо толкова много ме мрази тук във Форума, сякаш нещо зло съм му сторил!!! - ВИДНО Е! - и поради НЕГО малцина само (четирима-петима) ще видят резултатите от моята работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия