Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Re: Мнения за естеството на магнетизма
elektros:
Как се екранира магнитно поле? Писал съм вече няколко пъти, и имам положителен резултат с една конструкция, на която и трябва нова механика... ОБИКНОВЕНА ЛАМАРИНА, драги експериментатори.... Всеки може да го опита! Хитрината е при магнити с различна сила да се прилага ламаринен екран с различна дебелина, докато се постигне нулева стойност на отблъскване при поставени еднородни полюси и ламарина между тях БЕЗ ФИЗИЧЕСКИ КОНТАКТ МЕЖДУ ЕЛЕМЕНТИТЕ! Опитайте и споделете! :)
Брадатия:
Благодарности! Значи мислим в правилната посока, защото правим установка за такъв експеримент. Получава ли ти се остатъчно намагнитване на екрана? Насочили сме се към няколко вида ламарина.
elektros:
Не съм забелязал никакво намагнитване, предполагам защото полетата се унищожават вътре в метала. Очаквам при интензивна работна установка да се получи загряване на екрана...Има ли подобни предположения и от вас? А за ламарината не знам, предполагам колкото по-мека, толкова по-добре!
elektros:
Скоро ще започваме с мой приятел преработка на ДВГ в магнитен, очакваме изходна мощност от около 20кв, ще видим и на практика колко време ще работи...Засега очакванията са за работа около 2-3 години с един комплект магнити...Ама всичко са предположения!
Vector:
Много съм го мислил и аз,тоз бутален-магнитен-мотор.
Аз ги виждам така нещата /прикрепям схема/
важно е да се ползват всички полюси на магнита и ел.магнита.
Бягам да го патентовам,че ще ми вземете идеята .. :o
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия