Тези работи с пиезото са хубави НО. Покрай проблемите с джипа на жена ми се запознах доста добре с работата на команрейла. Този модел на Исузу дюзите са пиезо като в горният и край влиза високо налягане на масло около 250атм а нафтата влиза в дюзата с 20атм а работното им налягане е от 300 до 1600 атм. Замислях да направя водна дюза с пиезо за шадраван по принуда ,защото всичките ми опити да разпръсквам вода се провалиха. При опитите ми се установи ,че всички течности имат различна честота на кавитации.
Всички тези работи са доста хубави само че използвта електричество ,и това беше едната причина да не използвам такива установки. И предишният ми модел на печката и този не използват електричество ,и поради тази причина са доста надежни от тази гледна точка.
Като цяло тази идея за печките беше изцяло замислена като екологична. За мен този метод на утопление ме облекчава и в това ,че не се интересувам каде да върна старото масло. Дори когато изгарям стари маншони с грес ,комина остава с безцветен дим ,а маслените филтри са перфектни за ударно загряване.
Ами дерзайте бе ,като гледам само си говорите че да се греете.