Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Магнити, осцилация и още нещо!
Maistora52:
Веселият чичо Салвадор Перота от Португалия (или Бразилия), направо ме разби!
http://www.youtube.com/watch?v=HeYQzip0bd8#t=116
Три са факторите (принципите) събрани заедно, за да се въртят джаджите, и ха познайте кои са!
На страницата с този клип има още няколко с него.
Михаил Кузмов:
Ееееех ! Стари мой приятелю ! Някъде беше писал "при мен няма ротор, статор, всичко се върти" ! А помниш ли, какво си писахме за кондензатори ? Като завърши този клип се появява и един друг с множество наредени долу кондензатори ! Всички тези принципи сме си коментирали и тук във форума и на лични майли ! Какво ни различава от тези хора ? Беднотията !! Аз вече 4 месеца чакам, да ми изработят приятели, детайли за два уникални електролизера, безплатно ! И то по прости неща ! Как да спретна магнитен двигател с вече проумяли принципи ? Сигурно ще умра до тогава ! Този форум е в една фалирала държава ! Толкова ценни неща са написани, че ако се намери финансов умник, да ги използва, ще ни изкара от фалита ! Останете със здраве !!
Моят отговор, на първият въпрос от песента по долу е: НИКОГА !!
Vector:
Имам въпрос към електричарите.
Имаме магнит до който имаме бобина, подаваме импулс, бобината става магнит който притиска постоянното магнитно поле, след края на импулса, постоянното магн. поле отново се разширява и създава ток в бобината ....
Като тока в бобината трябва да е много малък, а получения ток трябва да е по-голям ...
това не е ли принципа на Бедини ????
Струва ми се има "ляб" в тъз с-ма ?
Радико:
На мен това по-скоро ми прилича на бутало натягащо пружина - с колкото натегне с толкова ще върне пружината, респективно магнита, нито повече, нито по-малко. Отделно са загубите в мед и желязо.
Vector:
да, при пружината - колкото бутаме, толкова ще ни тласка ..
Но, при магнита ми се струва че ще е по-различно - понеже бобината като е плътно до магнита - 2-те полета /на магнита и на бобината/ ще започнат да се отблъскват - силата на бобината е по-слаба от постоянното магнитно поле /понеже вкарваме по-малко ток, а искаме да изкараме повече/ и за това второто ще надделява М/У РАЗСТОЯНИЕТО на 2-те полета ....
В случая схемата е грешно начертана - полето на постоянния магнит трябва да задминава бобината ....
Мисля че това иска да ни каже Бедини.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия