Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Зареждане на вода с музика

<< < (3/11) > >>

edin:
Водата, може да се зарежда с музика и не само. Преди години бях на един семинар по радиестезия и научих, че някакви ентусиасти, зареждали вода, със звука от пчелен кошер. Вземайки от тази вода по 40мл. 3 пъти на ден за период от 2 месеца, 12 години, никаква болест не те хваща. Ако искате да си направите музика, настроена на честота 432 херца, може да ползвате програмата "Cool Edit Pro". Там има опция за промяна на семплиращата честота. Правил съм го.

gvg:
Има ли български програмата.

edin:
Няма, но ще дам пояснение, как се прави, само да се прибера у дома.

PyroVeso:
За тези, които срещат трудности със сметката:
Ако имаме CD-файл, семплиран на 44 100 Hz, при което тонът "ла" ще се възпроизвежда на 440 Hz, и искаме да го смъкнем на 432 Hz, то имаме две възможности:
1. Ако звуковата ни карта позволява възпроизвеждане с произволно зададена честота, просто трябва да възпроизведем файла не с 44 100 Hz, a с 432 / 440 * 44 100 = 43 298 Hz.
2. Ако картата не може да пее на произволни, а на точно определени честоти, като например 44 100 и 48 000 Hz, то тогава трябва да ресемплираме, като обявяваме оригиналния файл, че не е семплиран на 44 100, а на 440 / 432 * 44 100 = 44 917 Hz и после кажем на програмата да го ресемплира "обратно" на 44 100 Hz. Така полученият файл можем да запишем на обикновено CD или MP3-ка, и после да възпроизвеждаме навсякъде, като "ла"-то винаги ще е на 432 Hz и всичко останало ще е пропорционално на него.

За 48 000 Hz честотите са съответно:
1. Свирим с 47 127 Hz;
2. Обявяваме за семплирано на 48 889 Hz и ресемплираме на 48 000 Hz.

(за 96 000 и 192 000 Hz нещата са пропорционални на 48 000...)

edin:
Мисля, че най-добре е да следвате този линк http://truthconduit.weebly.com/convert-music-to-432-hz.html

Кoйто иска да се занимава с Cool Edit Pro, влиза в Edit и най-отдолу е менюто за семплингите. Преди да задавате команди, трябва да маркирате целия файл, които се показва на екрана на програмата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия