Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Зареждане на вода с музика

<< < (8/11) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Май 28, 2015, 06:30:59 pm ---...Директен подход - на вода в стъклена бутилка залепяш "етикета" с надписа навътре...

--- Край на цитат ---
На какъв език да е надписа? Хваща ли дикиш ако е на китайски?
Разговорното название на препарата (примерно "Аспирин"), научното му такова ("ацетилсалилицилова киселина") или химичната формула трябва да се залепи? Как реагира водата на правописна грешка в наименованието?
Как ще реагира водата ако залепя надпис "Нитроглицерин"? Ще ми "емулира" лекарство за сърдечна аритмия или ще се отплесне до взривното вещество?

Сещаш се накъде бия, нали?

Аtos:
juliang, водата разчита ВСИЧКИ езици, дори и древните, които вече са отмрели!
Без значение дали в писмен или звуков израз! Разчита СМИСЪЛА, ВКАРАН В ДУМИТЕ директно, информацията (ако по те устройва).
Тя е милиони пъти по-дълго на тази земя, отколкото си ти, аз и който и да е друг! Стотици хиляди пъти по-дълго от всяка цивилизация, съществувала на Земята, кое не разбираш?

И още - водата не се превръща в друго вещество, тя само копира свойствата му - ИНФОРМАЦИЯТА за тях.

--- Цитат на: juliang в Май 28, 2015, 06:49:06 pm ---Как ще реагира водата ако залепя надпис "Нитроглицерин"? Ще ми "емулира" лекарство за сърдечна аритмия или ще се отплесне до взривното вещество?
Сещаш се накъде бия, нали?

--- Край на цитат ---
Да, сещам се накъде биеш...ще ти "емулира" това, за което си мислиш в момента, когато го залепяш, колкото и невероятно да ти се струва!

juliang:

--- Цитат на: atos в Май 28, 2015, 07:18:34 pm ---... Да, сещам се накъде биеш...ще ти "емулира" това, за което си мислиш в момента, когато го залепяш, колкото и невероятно да ти се струва!

--- Край на цитат ---
В случай че водата чете мислите ми в момента на лепенето, аз не виждам причина да лепя каквото и да е.
Какво ще изгенерира водата, ако аз като един добре подготвен манипулатор внуша на слабо образован човек, че маймунска фекалия е лекарство за потентност? И той се изправи пред водата с мисъл, че му трябва точно лекарство за потентност, но всъщност си представя г*вното, тъй като е убеден че то ще го излекува?

Плацебо ефекта е голяма работа - нека си го кажем направо. Дори не е нужна вода.

edin:
Плацебо е думичка, която тъпанарите са измислили, за да оправдаят невежеството си. Плацебо не съществува и никога не е съществувало, а няма и да съществува.
Това на снимката е моя репликатор. На входа се пуска цифров сигнал с честота 1000херца. На лявата пластина се слага суплемента, а на дясната веществото, в което ще се импрегнират вълните на суплемента. Вербалната хомеопатия си работи, но има някои тънкости. Първо, след зареждането на водата, в нея се слага малко спирт, който е в постоянна дезинтеграция и генерира носеща вълна. След като се сложи спирта, с метална лъжичка се удря двадесетина пъти, по ръба на стъклената чаша ( наздравицата ;) ). Така се активира излъчването.

juliang:
Edin, говоря за плацебо-ефекта. Аз лично съм участвал в медицински експеримент (тестване на един вид лекарство) и се поинтересувах от резултатите. Понеже доктора беше мой човек ме запозна с тях след края на експеримента. В контролната група от 100 човека само на 25 е бил даван истински медикамент, в таблетките на другите е имало някакви абсолютно инертни вещества от типа на брашно. Подобрение е имало в ... 64 човека от 100. Оказа се че и аз съм бил в групата, пила брашното. Но след това "лечение" (което включваше престой в болница, изследвания и т.н.) вече не се оплаквам от това, за което го потърсих.
А резултата беше още по-загадъчен - сред тези, които бяха приемали истинското лекарство процента подобрили се беше по-нисък отколкото сред тези, пили брашното. Лекарството не беше одобрено поради липса на резултат от приема му... :)

Така че мога да кажа че "на собствен гръб" съм се убедил в огромната способност на (само)внушението да лекува.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия