закриха 420 училища, а построиха 431 джамии
Че то на властта не и трябва умен електорат, а набожен.
Иван Димов сподели връзка.
Така. Днес май е "разпети" петък. Много странна дума - разпети. Звучи ми малко като тЪп-ети. Да анализираме малко религията. Вземам повод от думите на един поп, който каза по Нова телевизия, че смъртта на Исус ни била нужна за да живеем ние. Какво прозрение. Ами че то така всеки лъв в Африка би казал, че смъртта на антилопи, биволи и зебри му е нужна за да живее той. Хищническа логика е това. Явно и сред хората има хищници, които обаче са от малко по-извратен вид. И какво символизира този кръст? Ами че той е просто едно плашило, чрез което престъпната власт иска да всява ужас сред робите си. А това "изкупуване на чужди грехове" чрез кръстната смърт е направо подигравка с интелекта на простолюдието. Чрез тези словоблудства властта просто се опитва да прикрие престъпленията си за да не би робите да се осъзнаят и да грабнат сопите. Днешната власт не е по-различна от едновремешната. Сега също нарочно вниманието се насочва главно към страданието на кръста, а не към проповедите Исусови. Акцентира се върху мъките и целта им е да ни се стъжни животеца. Дайте сега всички да гладуват и да страдат за да се "пречистят". Пък после да червят яйца, да ядат на корем агнешко и козунаци с "Е"-та. Въобще простотията и нахалството ни атакуват всекидневно. Спрете се бе хора! Живейте си както ви харесва, но не ми натрапвайте ограничения си мироглед. Аз не съм ви длъжен с нищо. Нямам никакви договорни отношения с никого. Не можете да имате никакви претенции към мен, защото аз не съм ви роб.
И понеже тези дни в медиите ни занимаваха с двамата избягали затворници, да кажем нещо и за това. Могли - избягали. Но защо полицията се държи толкова неадекватно? Защо арестува сина на единия затворник? Защо за целта изфабрикува фалшиви обвинения? Ще има ли наказани за това? А после се оплакват, че нямали авторитет. И как ще имат авторитет като дори пребиха по най-мутренски начин нищо неподозиращия преподавател от Великотърновския университет. Това беше типично активно мероприятие, фалшива жалба от съсед, че се вдигало шум от преподавателя, изучавал Шумерската култура. Шум - Шумер! Браво! Логично?!? Да напомним пак и за случая с Петко от Лясковец. Типична издънка на властта и полицията. Петко бил писал камара жалби за наркоманчета от близкото училище, но явно властта не се интересува от наркотрафика, по-точно от борбата с него. Да не говорим, че му били присвоили и имота за училищния двор. А полицаят в престрелката май е бил жертва на "приятелски" огън. Въобще информацията винаги е много едностранчива, говорят главно силните на деня, а на потърпевшите им запушват устата. Аз още чакам някой журналист да вземе интервю от затвора на този Петко-воевода, който с оръжие защитава дома си от въоръжено нападение в ранни зори. Той дори сънен и по пижама е дал отпор на това нелепо нападение. И интересното е, че имаше и един български игрален филм, който беше по подобен сценарий - също толкова нелеп.
И да завърша с подобни примери от чужбина. Иво Богданов лежал в гръцки затвор несправедливо -
http://epicenter.bg/…/Balgari-lezhaha-v-gratski…/133160/3/75 Убитият се оказало, че бил жив, а дали е имало някакъв грабеж не е ясно. Явно Гърция няма да иска да плаща обезщетение. Преди време така бяха осъдили несправедливо и летеца Янко Стоименов. Друг случай - изобретателят Паул Бауман е лежал 7 години по фалшиво обвинение в Швейцария. Всеизвестният вече Стефан Маринов даже не са го съдили, направо си го убиха и после го ограбиха - забележете, това се извършва от държавни служители. Австрийската полиция от гр. Грац е конфискувала всички негови научни книги и списания, а така също макети от негови изобретения. Всичко е толкова нелепо, че чак не ми се коментира. Да завършим малко по-весело с ареста на певеца Краси Аврамов. Нахлува полицията в дома му по "погрешка", просва го на пода и даже в суматохата един плакат с неговия лик пада върху него и така полицията успяла да прозре приликата между проснатия на пода и неговата снимка на рекламния му плакат. Смешна и жалка картинка.
Исус и сега би казал, че търговците са в храма. За тях е важно търговията да върви, всички други морални принципи са без значение. "Шпионската лига" и тя нещо ми се лигави. Гледайте тук какви реклами са скрили зад новината с гръцкия затвор -
https://www.vbox7.com/play:ff7f0cb8d6Хайде, яжте козунаци и за многая "Е"-та!
https://www.facebook.com/groups/132849720891413/permalink/133941680782217/