Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 484900 пъти)

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #120 -: Октомври 15, 2014, 09:13:08 pm »
Е к'во да коментираме - отново някой е взел комисионни. Точно както взеха комисионни за да затворят  4-те блока на Козлодуй. Ако сега в АЕЦ-а имаше 6 работещи блока, щеше ли някой изобщо да се сети за възобновяемите източници? Нали щяха да се изсмеят на всеки, който реши да слага волтаици или перки, при условие че щяхме да имаме поне 1500 мегавата излишни мощности...

Неактивен Иван Димов

• Експериментатор
  • Сериозен
  • Публикации: 1 048
  • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
« Отговор #121 -: Октомври 16, 2014, 09:25:04 am »
   juliang, абсолютно си прав за положението в селата, но ... всеки проблем си има и решение.
1. Спирането на тока - решението е собствен източник на СЕ. Аз съм близо до тази цел.
2. Лоши пътища - решението е високопроходима техника и организация на дейността по начин, по-малко зависещ от далечен транспорт.
3. Липса на здравни грижи - решението е здравословен начин на живот и мерки за безопасност на труда както и собствена организация за евентуална бърза помощ при нужда.
4. Липса на училища - това е най-лесното. Частно училище, което ще подготвя кадри за реалната ни дейност вместо да занимава и стресира децата ни с един куп ненужни глупости.
5. Липса на канализация - тя въобще не е и нужна. Правят се септични ями, които може и да се използват за торене и така става безотпадна технология.
6. Многото рушвети за администрацията - дейността се организира така, че да имаме колкото се може по-малко работа с администрацията. Примерно производство на храни за собствена консумация.
7. Липса на субсидии за дребните производители - не ни и трябват. За целта има банки - ако ти трябват пари, теглиш заем. Въпросът е да си ефективен, а със СЕ-то под ръка няма как да не си.
8. Родната полиция не може да ни опази - че ние да не сме сакати или малоумни? Въпрос на организация и желание е да си направим собствена охрана, никой няма да ни попречи да си пазим имуществото.
9. Нямали сме били някакви права - напротив, хората имат толкова права, колкото са в състояние да защитят силово. Никой няма да дойде да ти "сервира" свободата на тепсия.
10. Чужденците, които изкупуват земята на баща ми в селото да не би да са прости? Село с лош път, нередовен транспорт, без здравни заведения, училища и магазини, но ... плодородна земя. Земята храни, а не мола.
   И накрая, няма нужда само да се вайкаме за международното положение и за ситуацията в България. Трябва просто да се съберем, да уточним проблемите и начините за тяхното решаване и останалото е действие, а не многочасово лутане в информационното пространство.

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #122 -: Октомври 16, 2014, 11:03:56 am »
Димов, пак опираме до революция...макар и безкръвна.
Как ще убедиш драгите съселяни, че е по- добре да живеят в комуна?
Този план, който нахвърляш е чудесен, но както и идеята за чистия комунизъм- неизпълним.
Че по селата има завист дори само за това, че дръвчето на съседа е родило хубави плодове, а твоите са се скапали.Ако не съм го виждал, ако не е масово, няма и да го спомена даже.
Кое ще е това, което може да накара хората да хвърлят труд и усилия за общо благо, без всеки да се скатае или да мисли, че го прекарват?

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 003
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #123 -: Октомври 16, 2014, 11:37:01 am »
Отношенията на "големите" започнаха да придобиват по-сериозен характер:

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_10_16/Ruskata-armija-e-na-praga-na-NATO-4937/

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/SASHH-zapochvat-prehvrljane-na-bronetankova-brigada-v-Evropa-6172/

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_10_16/Putin-prizova-SASHH-da-prekratjat-bezrazsdnoto-shantazhirane-na-Rusija-1251/

По-скоро ми прилича на показване на мускули, кой да надделее при казуса Украйна. Дълбоко се съмнявам, че САЩ ще влязат в пряк военен конфликт с Русия, като се има предвид какъв страх ги гони, да изпратят пехота срещу "Ислямска държава" - тук няма подкупени генерали, като в Иракската война. Затова уговарят Турция да се бие с пехота, а на кюрдите дават всякакви оръжия. Целта разбира се е да се възвърне контрола на нефта в региона.

Нормално е САЩ да са отчаяни. Руският нефт и газ от догодина вече няма да се продава за долари. Страните от БРИКС имат собствена банка, аналог на Европейската централна банка, която ще търгува със собствените валути. Нефта в Ирак е под контрола на ислямистите. Нефта на Иран си е техен, но поради ембаргото го продават руснаците, чрез бартер. Въпросът е кой и кое ще обезпечава долара, а и кой ще търгува с него? Това значи сериозен удар за икономиката на САЩ, когато баламите вече са се осъзнали.

Ако Русия започне да продава американските дългови облигации, значи нещата стават твърде сериозни. Ще настане паника и всички кредитори на САЩ ще започнат да продават облигациите. Доларът ще се срине изведнъж, а последствията за света ще са най-вероятно разпалването на война по целия свят. Когато някой настъпи змията за опашката, тя ще гледа да нахапе колкото се може повече, преди да умре.

Неактивен piton2012

• Специалист
  • Активен
  • Публикации: 274
« Отговор #124 -: Октомври 16, 2014, 03:21:22 pm »
   Да политиката...и нефта...и добрите и лошите, червените и сините, интереси, пари, войни...За това не я харесвам. Освен, че е изкуствено нещо, създава омраза. За това EDM electronics не харесвам военните, както и това нещо наречено политика. Може на някой да му е интересно, да му е професия, дипломацията също е част от тази политика, но всичко се върти около сфери на влияние и пари. Политиците използват военните, военните пък политиците, защото те раздават благините. Учените също се въртят около тях. Ето и у нас- правят ни авиошоу, за да кажат, че изхвърлят старите руски самолети и купуват нови, западни. С нашите пари разбира се. За да пазят..нас. На някой пък му потрябвал ускорител на частици. Ще догонваме ЦЕРН. Защо ли? Там сигурно откриха нещо? Важното е пари да има.
 Иначе политика няма. Вие с Майстора52 се афиширахте като русофили. Аз също имам приятели руснаци, но имам и много приятели и роднини в Америка. И какво от туй. Нямам проблеми с никой. Хората навсякъде са еднакви. Но някой се опитва да ги разделя. Да бъдем комунисти, капиталисти, и какви ли не. Трябва да се създава враг. Постоянно някой казва, че сме си заслужили политиците и управляващитe. За мен никой народ не е заслужил политиците си. Всеки човек трябва да бъде свободен.

„Отблизо Чанги губеше прелестта си и се превръщаше в това, което бе в действителност — отвратителен, отблъскващ затвор. Множество грозни постройки сред опалени от слънце дворове, оградени околовръст от високи стени.
Зад тези стени, зад вратите на тези постройки, етаж след етаж се редяха килиите; предвидени да поберат две хиляди затворници. В момента там — в килиите, по коридорите, във всяко възможно кътче и ъгълче — бяха натъпкани близо осем хиляди души. Повечето бяха англичани и австралийци, но имаше шепа новозеландци и канадци — останките от въоръжените сили на далекоизточната компания.
Мъжете, затворени тук бяха престъпници и тяхното престъпление бе огромно — те бяха загубили една война. И бяха останали живи.” – от Цар Плъх

Според Римското право роб е всеки роден от майка робиня или военнопленник. Ако военнопленника обаче успее да избяга, то той възвръща своите права.
 Кому е нужно това? Не може ли да се живее нормално? Нужно е на болните мозъци. На нечии амбиции. Понеже аз не съм русофил, нормално е веднага да ме изпратите при американофилите. Да, но не съм и такъв. Вече писах, те са еднакви. И защо да защитавам някой от тях? Защото едните били според Майстора52 славяни като нас. Ами те Украинците би трябвало да са още по-славяни и по-българи. Да кажем тогава, че Русия иска да ни унищожи. Отидоха на Крим. А там някъде е била древната ни столица Фанагория. Американците са американци, колкото сме и ние. Така се казва континента им. Завареното местно население беше изпробвано как ще реагира на шарката. Който е страдал от тях, не ги харесва, но и който е страдал от русите
 (с едни изключения ), не ги харесва. Чехи и поляци също са в това число. А май се пишат славяни. Славяни- пълна измислица. Няма такива. Има българи. Извинявам се, но аз съм българофил. Понеже времето се развали, ето малко за четене на който му е интересно.

"Фоайето на хотел „Ламбер” не беше нито най-просторното, нито най-представителното сред уважаваните парижки хотели, апартаментите му – също. Но сградата притежаваше достатъчно стил и изисканост, за да бъде и място за живеене на граф Чарториски, и резиденция на забележителна част от поляците емигранти след тяхното жестоко поражение в борбите за възстановяване на полската държава. Доста представители на шляхтата се бяха събрали във френската столица, едва оцелели в онова генерално сражение на въстаниците с Руската империя, което продължи повече от година и половина – от януари 1830-а до октомври 1831 година. В земите, заграбени от Австрия и Прусия, те дори не успяха да вдигнат бунт. А след разгрома Полша вече не съществуваше на картата на Европа.
    По различни пътища в сърцето на Франция се беше стекъл цветът на полската висша аристокрация, по –дребната шляхта и интелигенцията. Полският дух не беше загинал. Само временно беше отседнал на хотел в Париж.
   Това „временно” се проточи близо десет години.
   Но в цялата емигрантска общност кипеше трескава дейност и сякаш никой не си даваше сметка за бързо отлитащото време. Дискутираха се идеи, пишеха се заявления до европейските монарси, пристигаха или заминаваха пратеници до емигрантските центрове, пръснати из други европейски страни. Обсъждаше се как да се възпират по –новите и по –революционно настроени групировки и съюзи на нетърпеливи млади емигранти, които се стремяха не просто към възраждане на родината, а и към всеобщо равенство, братство и премахване на крепостничеството.
    Консервативната партия на княз Адам Чарториски трябваше да отчита тези брожения и да удържа духовете в правилния път към добре подготвено въстание и постепенни социални промени. В салона му почти всяка вечер се водеха разпалени дискусии. Въпреки своята възраст, графът не се уморяваше да обяснява възгледите си на всеки новодошъл. И тази вечер, седнал в удобното си кресло, отново бе взел думата:
-   Трябва ни подкрепата на влиятелните европейски монархии. Трябва ни силна дипломация, която да застане зад нас и възпре руската лавина, иначе пак ще ни смаже.
-   Не само руската, Адам –добави някой. – Три държави си поделиха Полша. Кой е достатъчно могъщ, за да се изправи срещу обединените им сили? Прусия и Австрия също не искат да изпуснат парчетата, които докопаха.
-   Има кой. Ще се намери –отговори спокойно графът. – Светът се променя, съюзи се правят и си развалят. Важното е ние да сме готови, когато звездите се наредят. Да не спираме работата си, да не допуснем борбения дух на младите емигранти да угасне далече от родината. Да не позволим да понемчат и да порусначат народа ни. Помощ ще съумеем да си осигурим.
-   Франция ще ни подкрепи –обади се мъжът, който стоеше с гръб към останалите, загледан навън през прозореца.
   Светлината на деня постепенно угасваше и минувачите по улицата оредяваха.
  -Италианските държави...- подсказа някой, може би Бронислав, секретарят на графа.
   - Да не забравяме Османската империя, господа –отново се обади мъжът до прозореца и се обърна. Той съвсем не изглеждаше толкова възрастен, колкото солидно звучеше гласът му. Беше около трийсет и две-три годишен. –Султанът е вечния враг на руския цар. Можем по –сериозно да се опрем на него, а не просто да използваме ориенталското му гостоприемство към нашите емигранти. Трябва активно да му въздействаме и да ги тласнем един срещу друг. Ако Русия насочи войските си на юг, няма да събере сили да потушава и едно едно полско въстание по западните си територии.
   - Султанът слуша Англия –с поучителен тон заяви секретарят  Бронислав Залевски. Първо трябва да спечелим Англия, господин Чайковски.
  - Добре, господин Залевски –избухна Михаил Чайковски. –Вие тук си играйте вашите дипломатически игри, но момчетата, пръснати по света, не трябва да се отпускат и да забравят как се държат сабя и пушка!
   Той неведнъж си беше задавал логичния въпрос: „Какво трябва да направя?” И не можеше да си отговори. Ала казашкият му дух не му позволяваше да стои със скръстени ръце. Затова дойде при Чарторийски.
  В това време в салона влезе графиня Анна. Михаил млъкна, почувствал се неудобно, че е повишил тон в присъствието на дама, и то в дома й. След нея се появи прислужницата и започна да пали газените лампи.
   - Стигнахте ли до пушките? – пошегува се графинята, която вече знаеше наизуст темите в постоянните им беседи.
  - Извинете, госпожо, тъкмо приключихме с тях и дойде ред да говорим за поезия – засмя се най-близко стоящият мъж, бързо стана, целуна й ръка и с елегантен жест й предложи стола си.
  -Благодаря, Адам (става въпрос за Адам Мецкевич ), толкова си любезен –усмихна се графиня Чарториска.- Ще ни прочетеш ли нещо ново днес?" -това е почти началото на първа част от "Медальонът" на Г. Златарева.
« Последна редакция: Октомври 16, 2014, 03:36:44 pm от piton2012 »

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 381
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
« Отговор #125 -: Октомври 16, 2014, 03:23:23 pm »
EDM не си ме засегнал, мен по принцип трудно ме засягат, но си имам причина да не се ровя в политиката по показания от вас начин. За мен политиката не е това, което показват и доказват държавите- бедни и богати една на друга.
 На село живее едно английско семейство. Те са ми разказвали реалността в Англия, а от там и в целия западен свят. Положението е следното- той е разведен и наново женен за сегашната си съпруга. Има две дъщери, на които плаща луда издръжка. Той е музикант-аматьор и археолог кранимист(възстановява лицата на черепите дето откриват по гробниците) живее в нашето село заради това, че се възхищава на нашата история, бит и култура. Като гледам как се отнася сегашната му жена с него и като го слушам как е било положението с предната, съм убеден че не е виновен за развода, но това не пречи на властта да му търси яката издръжка. За себе си и за западния свят казва, че това е скопена нация, скопена система и самия той е скопен. Обяснява, че високият им стандарт не може да компенсира свободата във взаимоотношенията които ние имаме и възможността да си възпитаваме децата, която имаме ние тук. Освен това съвсем малко са онези клонове на западното общество, които вземат повече от гурбетчиите дето идват отвън. Сериозни учени-местни англичани вземат по-малка заплата от арабина водопроводчик, който се е нанесъл преди 3-4 години в гетото със семейството си. За това когато чужденците идат някъде на почивка подивяват. Изводът е следният- на фона на всички политически игри, от които вие се вълнувате, стои факта, че абсолютно навсякъде бития е бит, е***ния е***н и това винаги е редовият народ. За това не се вълнувам от политика в този смисъл. Те винаги са крачки пред мен, колкото и да ме боли ***овия за игрите им. Онези, които правят игрите винаги са едни и същи, следващи инструкциите на едни и същи с цел да има теза антитеза и сблъсък в името на това редовите да го отнесат- без значение дали ще е с петрол, пари, банки, войни, злато или квото и да е друго- оправдание защо те ощетяват винаги ще намерят- веднъж ще ти кажат, че цената на петрола се вдигнала заради тоя и оня, веднъж ще ти кажат, че не е хуманно да биеш детето си, когато си го изтървал да пресича улицата, или когато то целенасочено решава да избяга от теб в мола и да направи сума поразии за два часа, докато го откриеш, друг път ще ти кажат че времената са такива, или че времената били такива когато са изтребвали интелигенцията по затворите, понеже видите ли не можем да се опълчим срещу СССР....Винаги има причина да те дресират! За това техните игри не ме интересуват. Интересува ме по- дълбоката причинно следствена връзка- защо това е на главата ми. И заради това съм в тая яка матрица. Това е територията, където мога да променя нещо. Това е и нещо, което съм възприел като начин на живот- в момента следвам и половината ми оценки не са ми нанесени в книжката и колегите ми се чудят защо и как успявам, след като съм положил изпит да не се вълнувам за оценката. Обяснявам им, че изразходвам вълнение преди и по време на изпита- след края на изпита и 2 да е и 6 да е, вече ми е все тая- не мога да го променя, следователно не ме интересува. Осведомявам се само заради евентуалната поправка, ако е двойка. Така съм с всичко друго. Съветвам ви и вие да сте така- живее се по- лесно.

Неактивен piton2012

• Специалист
  • Активен
« Отговор #126 -: Октомври 16, 2014, 03:30:06 pm »
   Така е Светльо. По-лесно е. А когато се освободиш и от страховете става още по- лесно.

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 381
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
« Отговор #127 -: Октомври 16, 2014, 03:40:27 pm »
Браво, Питоне, побликувах отговора си преди да прочета твоя и да направя адмирация!
 А страховете ми са си много на място! Кофти само, че тук думата "страхове" не е толкова точно понятие и не отговаря на това, което вие мислите за страх, но както по- нагоре споменах, не успях да ви го обясня!

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #128 -: Октомври 16, 2014, 04:06:46 pm »
Не ме е толкова страх... гнус ме е. Противно ми е да живея в такава среда.
За мен е обидно да се отнасят с мен като с някакъв олигофрен, на който да обясняват кое е добро и кое е лошо, кое е полезно и кое не е полезно, как да си вдигам гащите и къде да акам.
Ей с'я зяпам във фейсбук-а и срещам това:
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/%D0%A1%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B1%D0%BE%D1%8F-%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0_404364.html

Марешки бил изкаран от ареста и преместен в болница защото имал ... настинка. Гърлото му било зачервено разбираш ли, затуй не може да стои зад решетките. Пълна кретения. Кой е тоя, дето е подписвал тези документи? Искам да го знам, и да го заплюя в лицето. Шеф на РУ на МВР ли е, прокурор ли е, доктор ли е ... вероятно всички имат вина тази пародия да се случва. И се случва ежедневно, ежечасно. Вероятно затуй купиха чистак нови Ауди-та на депутатите - да не получат прозводствена травма - някое мазолче да им изскочи на краченцето или на дупенцето докато ходят от кръчма на кръчма или седят на столовете в Парламента и си бъркат в носовете.

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #129 -: Октомври 16, 2014, 04:48:06 pm »
Я,я,я, някой ми се ядосал, за дето "бистря" политиката и с цялото си нахалство съм пък и русофил  :D. Я погледнете темата каква е? Аз ли я създадох тая тема? - Политиката и политиците ни. Старал съм се за разлика от вас, да се придържам стриктно към нея, друг е въпроса, че и тук, както навсякъде у нас, забелязвам овчедушието и робската психика, предвид монолога, който водя.

piton2012, виновен ли съм, че имаш близки в САЩ и поради този факт трябва да харесвам политиката им. Хубаво,  от САЩ си вадите хляба, лошо няма, но това повод за оневиняване ли трябва да бъде.
Гледам Майстора52 ти сложил на пагона чин - старши лейтенант. Д'ет с'ъ вика еднакъв чин имаме, ама не ги разбираме еднакво нещата. Когато се говори за ....фил или ...фоб, нито става въпрос за конкретен народ, най-малко пък за емигранти или твоите близки . Става въпрос за политическата класа на дадена държава. Че с какво е по-различен американския народ от руския или пък нашия?

По отношение на омразата ти към военните и хаотичното ти плюене по всичко, което не ти харесва, отричайки го
Първо не знам на колко си години, за да преценя има ли някакъв смисъл да ти обяснявам що е туй държава, как е възникнала и кои са необходимите институции, за да съществува. С риск да се хабя на вятъра:
Това е обществено-социално-политическо-икономическо-правово формирование, което се е образувало посредством еволюцията на обществените отношения,  а армията е необходима част, за да съществува една държава.  Тя е първата възникнала институция на държавата. Когато хората са живели в комуни, на малки групи, селища, те заедно обработвали земята, след като усвоили селското стопанство - оране, копане, животновъдство и т.н. Налагало им се обаче същите тези селяци да държат и оръжие, когато някакви бандити ги нападали, да крадат и изнасилват жените им и да вземат децата за еничари. Когато се появили излишъците в селското стопанство, по-слабите мъже и по-имащите предложили на по-силните да ги охраняват и защитават постоянно, да не копаят, а по цял ден да държат оръжие и да наблюдават за ония, дето искат да им вземат "кокалчето", вместо това те щели да ги хранят тях и семействата им. Ето така възникнала войската и чак след нея всичко останало, което съществува в една държава.

Много хубаво би било да няма армии, конфронтации, колонизации, аспирации и финансови операции  :D и хората да си живеят в разбирателство, но уви. Част от тях искат повече за себе си, а за другите не само че трябва по-малко, ами и да им робуват. Е, докато това не се промени еволюционно, то армиите ще са необходими на онези, които искат да бъдат свободни - никой да не ги заробва, граби, убива, изнасилва, обижда и т.н. Впрочем точно това е, в което ти си се устремил, но видно, не ти стига погледа, да видиш, как се постига. Просто плямпаш и стреляш напосоки, защото ти е робска психиката, примирил си се, готов си за оковите или вероятно вече ги имаш, затова се отвращаваш, когато някой заговори за политика. Още малко ми трябва да те опозная и разбера напълно.

По-нататък няма да ти обяснявам, защото това се учи във ВУЗ, ако имаш желание учи, но не говори глупости. Твоите предпочитания, кое ти харесва и кое не, кой мразиш и кой не, нито ще променят света и неговия курс на развитие, нито пък ще откажат ония, които искат да разбират някой процеси, да се занимават с това.

Ако не ти харесва тази тема, моля, не е задължително да пишеш в нея, това е твое право от което можеш и да не се възползваш, а не задължение. Аз например не се дразня, затова, че примерно на теб ти харесва американската политика. Нямам страхове от това, не се чувствам несвободен, не изпадам в депресии, нямам нужда и от "регресни хипнози"  и Акашови записи :D.

Хубаво е обаче, ако имаш намерение да участваш активно, като опонент, да представиш аргументи за позицията си и твърденията си. Да се концентрираш, а не да разправяш какви са ти сантиментите. Мен сантиментите в тези тема най-малко ме вълнуват, да не говорим за фобиите на някой. Това са си лични проблеми, мен не ме касаят и не са свързани с политиката и темата.

Неактивен piton2012

• Специалист
  • Активен
« Отговор #130 -: Октомври 16, 2014, 05:23:06 pm »
   EDM electronics, първо чети, после говори. Освен това от къде разбра, че съм ти се ядосал? Просто ти е грешно разбирането, ако така смяташ. Нямам ама абсолютно нищо против теб. А ти къде го прочете, че имам? Къде прочете, че харесвам американци? Къде прочете, че ме е страх от нещо си? Защо ли не се запишеш в някоя партия!. Там все така си повтарят- едно и също, без значение какво казва опонентът им. Бистри каквото си искаш. Стига да успяваш наистина да го избистряш. А робската психика..помисли си чия е. Кой се кланя на чуждите? Пак стана същата, крадеца вика май. Ама то е така. Всеки политик и половината политиканти са си такива. Нямам никакви стремежи към "твоите", а и към чийто  и да били пагони. Ако те дразни нещо, кажи го на М52, тъй като аз нямам тази възможност иначе  бих махнал всички си тези звезди е рейтинги.  Нямам и претенции, че разбирам нещо по-добре от другите колеги. Просто изказвам мнение. "Основите на държавата" и "държавност" са съвсем друго нещо. Спирам до тук за да не преча на темата в която би се насладил само, ако пишех против Плевненлиев (не, че няма какво, но няма защо) и за добрия "Дядо Иван".

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #131 -: Октомври 16, 2014, 05:30:12 pm »
Те такива като Плевналиев това и искат от теб. Да не им пречиш, а после ще се чудиш, що не ти върви и що си недоволен.

Неактивен piton2012

• Специалист
  • Активен
« Отговор #132 -: Октомври 16, 2014, 06:15:32 pm »
   Така е! При Гоце всички бяха щастливи. И преди него също.

Неактивен mito_kupona

• Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • Публикации: 694
« Отговор #133 -: Октомври 16, 2014, 08:23:20 pm »
Имам само един въпрос към всички. Ако някой от нас достигне до свободната енергия и иска да я внедри в България, без да търси милиони и милиарди, ВИЕ ЩЕ ЗАСТАНЕТЕ ЛИ ЗАД НЕГО? И без да ми излизате с твърденията, че видите ли това щяло да съсипе икономиката, много хора ще останат без работа, държавата ще губи много пари от данъци и акцизи, защото България отдавна не е държава и няма никаква икономика. И другата глупост за неустойки по договори и подобни глупости, има един термин, който се казва „омразен дълг“ и спираме всички плащания към триполовите евроатлантически психопати, както направиха в Еквадор. България се управлява от малка престъпна банда евреи ционисти, които половината са тук, а другата половина, са в Брюксел и зад океана и техните марионетки, българи, антибългари и продажници, няма да ги изреждам. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против обикновените евреи, а против еврейската ционистка мафия, банкери и други доказани психопати, които се мислят за богове, ама видите ли НЕ, СА. И те в тоалетните изхвърлят екскременти, а не снасят златни яйца.
    При добра воля страната може да се електрифицира с генератори подобни на Капанадзе само за 4-5 години. Представете си, колко метал има разхвърлян из цялата страна по електропреносните мрежи, мед, алуминии, желязо и, ако този метал се събере и продаде, предполагам, че ще се вземат милиарди евро. С една трета от тези пари ще може да се електрифицира цялата държава с генератори на свободна енергия, но преди това тази мрежа трябва да се национализира, подчертавам, национализира, а не да се изкупува обратно от държавата, защото мафиотите от чуждите ЕРП-та достатъчно крадоха българския народ и купиха мрежата на безценица.
   Има много начини държавата да компенсира загубите от данъците, а когато хората не плащат ток, парно, бензин ще разполагат с повече пари, които ще харчат и от там държавата пак ще прибира данъци, което ще компенсира данъците от енергетиката, икономиката ще започне да се развива с много бързи темпове и за 5 години ще тръгнем нагоре.  И тогава няма да може да се краде от разни НЕК, БЕХ и подобни комисионери, които, са чисти паразити. Пак задавам въпроса- ВИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИТЕ ЛИ ЧОВЕКА, КОЙТО ИСКА ДА ПОДАРИ НА БЪЛГАРИЯ СВОБОДНАТА ЕНЕРГИЯ? Смелост е, да ти стиска да правиш това, което искаш.
  Едно нещо знам от световната история, че пред масите не е устояла нито една империя. Ние сме 99 процента, а народните изедници, са по-малко от един процент, така, че ако сме единни ще победим еврогейското робство.
   А между другото България е нелегитимен член на ЕС, както и на Нато, защото бяхме приети с подписите на малка организирана банда антибългари, не българи и ционистки марионетки, БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, което нарушава конституцията на България и Лисабонския договор за присъединяване, НЕОСПОРИМ ФАКТ. На практика, и по българското, и по европейското право България не е член на ЕС и Нато.
« Последна редакция: Октомври 17, 2014, 07:01:48 am от Maistora52 »

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #134 -: Октомври 16, 2014, 08:51:15 pm »
Митко, кой питаш?
Тия двамата опоненти - последните преди теб, или ония дето се крият в миша дупка, нямат мнение за нищо и гледат отстрани сеир?

Добре е въпросът ти да има обръщение към някого. Аз бих подкрепил този някой, защото и аз съм от сектата на СЕ и сляпо вярвам в нея.