Я,я,я, някой ми се ядосал, за дето "бистря" политиката и с цялото си нахалство съм пък и русофил
. Я погледнете темата каква е? Аз ли я създадох тая тема? - Политиката и политиците ни. Старал съм се за разлика от вас, да се придържам стриктно към нея, друг е въпроса, че и тук, както навсякъде у нас, забелязвам овчедушието и робската психика, предвид монолога, който водя.
piton2012, виновен ли съм, че имаш близки в САЩ и поради този факт трябва да харесвам политиката им. Хубаво, от САЩ си вадите хляба, лошо няма, но това повод за оневиняване ли трябва да бъде.
Гледам
Майстора52 ти сложил на пагона чин - старши лейтенант. Д'ет с'ъ вика еднакъв чин имаме, ама не ги разбираме еднакво нещата. Когато се говори за ....фил или ...фоб, нито става въпрос за конкретен народ, най-малко пък за емигранти или твоите близки . Става въпрос за политическата класа на дадена държава. Че с какво е по-различен американския народ от руския или пък нашия?
По отношение на омразата ти към военните и хаотичното ти плюене по всичко, което не ти харесва, отричайки гоПърво не знам на колко си години, за да преценя има ли някакъв смисъл да ти обяснявам що е туй държава, как е възникнала и кои са необходимите институции, за да съществува. С риск да се хабя на вятъра:
Това е обществено-социално-политическо-икономическо-правово формирование, което се е образувало посредством еволюцията на обществените отношения, а армията е необходима част, за да съществува една държава. Тя е първата възникнала институция на държавата. Когато хората са живели в комуни, на малки групи, селища, те заедно обработвали земята, след като усвоили селското стопанство - оране, копане, животновъдство и т.н. Налагало им се обаче същите тези селяци да държат и оръжие, когато някакви бандити ги нападали, да крадат и изнасилват жените им и да вземат децата за еничари. Когато се появили излишъците в селското стопанство, по-слабите мъже и по-имащите предложили на по-силните да ги охраняват и защитават постоянно, да не копаят, а по цял ден да държат оръжие и да наблюдават за ония, дето искат да им вземат "кокалчето", вместо това те щели да ги хранят тях и семействата им. Ето така възникнала войската и чак след нея всичко останало, което съществува в една държава.
Много хубаво би било да няма армии, конфронтации, колонизации, аспирации и финансови операции
и хората да си живеят в разбирателство, но уви. Част от тях искат повече за себе си, а за другите не само че трябва по-малко, ами и да им робуват. Е, докато това не се промени еволюционно, то армиите ще са необходими на онези, които искат да бъдат свободни - никой да не ги заробва, граби, убива, изнасилва, обижда и т.н. Впрочем точно това е, в което ти си се устремил, но видно, не ти стига погледа, да видиш, как се постига. Просто плямпаш и стреляш напосоки, защото ти е робска психиката, примирил си се, готов си за оковите или вероятно вече ги имаш, затова се отвращаваш, когато някой заговори за политика. Още малко ми трябва да те опозная и разбера напълно.
По-нататък няма да ти обяснявам, защото това се учи във ВУЗ, ако имаш желание учи, но не говори глупости. Твоите предпочитания, кое ти харесва и кое не, кой мразиш и кой не, нито ще променят света и неговия курс на развитие, нито пък ще откажат ония, които искат да разбират някой процеси, да се занимават с това.
Ако не ти харесва тази тема, моля, не е задължително да пишеш в нея, това е твое право от което можеш и да не се възползваш, а не задължение. Аз например не се дразня, затова, че примерно на теб ти харесва американската политика. Нямам страхове от това, не се чувствам несвободен, не изпадам в депресии, нямам нужда и от "регресни хипнози" и Акашови записи
.
Хубаво е обаче, ако имаш намерение да участваш активно, като опонент, да представиш аргументи за позицията си и твърденията си. Да се концентрираш, а не да разправяш какви са ти сантиментите. Мен сантиментите в тези тема най-малко ме вълнуват, да не говорим за фобиите на някой. Това са си лични проблеми, мен не ме касаят и не са свързани с политиката и темата.