Както може би сте разбрали - аз съм голям материалист, реалист или там както искате го формулирайте.
Направо ме хваща яд, че има хора които знаят и могат, но са се отплеснали "да гонят Михаля". И това отново е ... някои хора подтикват други хора да си хабят енергията в тази посока, за да не им остава време да се огледат какво става около тях.
Сички филми са с хепи енд. Апокалипсиса винаги се разминава, независимо колко некадърен е главния герой. Лошите винаги ги хващат, ако не умрат преди това. И така нататък, и така нататък.
В рекламите е същото. Купувате си еди-кво-си и изведнъж ви пониква коса, краката ви спират да миршат, разстройството ви минава и ставате едни такива усмихнати и щастливи...
А реалността ... никой не я показва, щото е страшна.
Докато си киснете краката или плешивото кубе, някой отмъкнал едни 4 милиарда лева. И с'я всички ние ще трябва да ги връщаме. Ма не се знаело къде са отишли, щото и досиетата по кредитите изчезнали. И тях никой не знае кой ги е свил. И БНБ не са виновни, евентуално някой чиновник ще го уволнят и после ще го пратят посланник или ще го наеме някоя фирма като консултант.
Над 45% от бензина и дизела които ги плащаме скъпо и прескъпо били менте. Никой не знаел до преди 2 месеца. Някой би бърникал из базата данни на агенцията - изтрили над 500 бензиностанции от списъка за проверки. Не е ясно кой, вероятно няма и да стане ясно.
Всички телевизии ви показват ароматизирани дамски превръзки, пасти за зъби и какво ли още нещо, занимават ни с това колко тоалетна хартия трябвала на депутатите, ма пропуснали да споменат за една "дребна" поправка в Закона за защита на потребителите (под натиска на ЕС), която май слага край на абсолютно изнудваческата "такса мощност", с която рекетират всички живущи в топлофицирани жилища, законово принуждавайки ги да плащат за нещо, което не желаят да ползват. Днес историята се размириса из интернет, но нито една телевизия не включи това в новините си. Вероятно ще се сетят да кажат нещо ... като свърши отоплителния сезон...
Ta така ... размътват на хората главите я с някакви прекрасни измислени картинки, я с апокалиптични истории, докато в същото време ни ограбват, убиват, заробват. И докато се усетим ... той живота минал.