Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Как да си набавяме калций в домашни условия.

<< < (3/3)

rpavlov:
Цацата сигурно 1/4 е кости, като се опържи може да си я хрупаш цялата, в консерва (копърка или скумрия)  костите почти са се разтворили. Рибата по принцип си е леко мазна, а витамините А, D и Е са мастноразтворими, така че може и да има смисъл.

Радико:
До колкото съм запознат със материята която е доста сложна. има пряка зависимост със недостатъчното количество магнезий в организма. Липсата му по незнайни пътища се отразява и на усвояването на калция и на много други неща. А кое прави човек да усвоява по трудно магнезии вече не мога да ви кажа. знам, че много магнезий има в лещата ама ако има проблем с усвояването му яденето на леща няма да помогне. Интересното е, че поне на половината българи не им достига магнезии.

Maistora52:
Покрай майтапа с истините и неистините за Цацата и останалите "морски дарове" трябва наистина да се ориентираме към същите - поне по веднъж в седмицата. Така и с магнезия ще се реши въпроса, защото без да търсим количество, а по-скоро пропорции - точно с морски, или най-добре ОКЕАНСКИ продукти - ще си набавим всичко необходимо. Океаните са много по-чисти от моретата. Особено в зоните на риболов в полярните кръгове. Търсете например "норвежка" скумрия...
...
И как да не се сетя, пък, че Титлата "Дежурен оплювач" е толкова уместна, даже необходима.
Ура! За наш "дежурен оплювач" Радико!
Много ми хареса това! Не може всички да сме "захаросани петлета"!

edin:

--- Цитат ---А кое прави човек да усвоява по трудно магнезии вече не мога да ви кажа.
--- Край на цитат ---

Не само магнезия, а поне 100 хранителни елемента, не могат да се усвояват без Царя на минералите, негово величество СИЛИЦИЯ. Повечето хора имат хроничен недостиг на силиций, поради една главна причина. Имат паразити и гъбички!!! Тези гадини яко опоскват силиция в тялото и започват мъките.
Най-голямата са шиповете. Там където няма силиций, тялото го заменя с калций и хоп, около междупрешленните дискове се появяват израстъци. Как се морят паразитите. С джинджифил!!! Трепе де що има в червата.
Точно затова азиатците папат сушито, което е богато на паразити, с джинджифил. Друго антипаразитно е елдата. Взема се сурова по 5-6 зърна 4 пъти на ден и се пие, без да се дъвче. Силиций, можете да си набавите от Шуслерова сол номер 11 или от вода с потопен в нея черен кремък. Чувал съм и за потопен във вода, планински кристал.

svetlio760:
Между другото, без да съм чел всичките коментари.
 Изял съм толкова много сурови яйца с черупките, и то без да ги разтварям в никакви киселини (стомашните к-ни са напълно достатъчни), че сигурно всичките птички на света са ми сърдити! Вършат чудесна работа и няма смисъл от никаква обработка - изпиваш яйцето, лапаш черупката, сдъвкваш колкото да се натроши, пийваш вода и се пързалят в хранопровода като хапчета - лесно, удобно и неутрално като вкус! Препоръчвам го! ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия