Аз го поръчах малко по-рано. За цената си е повече от добър.
Сега остава частта с ключа и ще мога да проведа експеримента.
Правоъгълни импулси могат да се получат по десетки и стотици начини, не разбирам защо още се дъвче това, след като от страна на силовата част се говори за светкавици, киловолти, и в същото време употреба на мосфети с 30-40 волта пробивно напрежение и капацитет на гейта 13000 пФ, клатени със стотици килохерци. Тока видяхме че е голям.
Конкретизирайте параметрите на силовата част, какво ще се накъсва, колко волта, товара индуктивен ли е, или резистивен, каква е целта на употребата на висока честота и доколко може да се смъкне, и т.н., това е сложното, а не някакъв генератор с таймер.
Не знам параметрите. Единствено знам, че всяка жица се превръща в генератор, при високи честоти. Когато напрежението спира, от въздуха влиза магнетизъм, а следващия цикъл го избутва навън. За това светят CFL лампите около ТТ. Има поток от въздуха към намотката. Ефекта ще е по-голям ако проводниците са без изолация. Увеличение ще има и при железни проводници. Някакви такива идеи имам и искам да ги тествам.
Например смятам, че ако ТТ го сложим в един кафез, то високото може да се трансформира обратно, но върху кафеза ще има много заряд, който може да се "открадне", ако вържем кафез-товар-земя. Смисъл, че магнетизма който се е засилил към ТТ кафеза, ще мине през товара към земя. ТТ ще си намери магнетизма от другаде.
Големите киловати са по друга идея. Там се върти един и същ заряд многократно. Колкото волта искам, толкова ще е. Амперите не идват от някъде си, а от многократното движение на един и същ заряд. Кажи ми сега ти, като мине дори малък заряд, 500 000 пъти в секундата през транзистора, какво ще му стане? Аз мисля, че ще му дойдат много амперите. Затова мисля около това, да разпределя потока през много транзистори. IRFP2907 го избрах, защото го дават да държи на 200А. Ако ще движа с 12V и се получат 1000А, имаме 12kW. 5 транзистора едва ли ще издържат на 1000A. Само транзисторите ще генерират няколко киловата топлина. Може да се вдигне волтажа, но другите транзистори IRFP реално са по-маломощни от 2907.
Това са общо взето съображенията.