Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Как работи RAM pump?
juliang:
@ИванДимов... примера със стесняващата се тръба е много добър. Сега си представи, че не пускаш водата внезапно, а тя просто си тече кротко (между другото точно така изглежда соплото на турбината във ВЕЦ-овете, но това е друг въпрос).
Ти излизаш с идеята, че при този внезапен удар на водата част от нея ще има много голяма енергия. Да, съгласен съм. Обаче освен тази малка част от водата с много голяма енергия ти ще имаш и една голяма тръба, пълна със спряла вода, която трябва да ускориш за да повториш отново целия цикъл.
Представи си твоята постановка на която трябва да измерим количеството отдадена енергия за ... 1 минута да речем. За тази една минута ти ще имаш време за ... примерно за 10 цикъла, 10 "изстрела" на вода с голяма скорост от по 1-2 секунди. Но ще имаш и периоди, през които спрялата вода ще трябва да се ускори за да "гръмне" отново. И след като изтече тази една минута ще се окаже, че ако си беше оставил водата да тече равномерно и беше усвоявал енергията й непрекъснато, ще получиш пак толкова, ако не и повече енергия.
Най-най грубата аналогия е, че ти подаваш променлив ток, а ние говорим за прав ток. Аз ти подавам 12 волта прав ток ти ми подаваш ток, чието напрежение се колебае от 0 до 24 волта. Количеството работа което мога да свърша обаче ще е еднакво (ако имам подходящия ел. мотор който да работи с прав и променлив ток).
Да, ако говорим за даден, точно определен достатъчно малък момент - твоя ток ще ми доставя повече енергия, ако го улуча във върха на синусоидата. Но през останалото време аз ще трябва да чакам да ти се дигне напрежението, за да си свърша работата. Но ако времето за измерване е по-голямо от 1 пълен такт на твоето изобретение то енергията за това време ще е абсолютно еднаква - независимо дали водата тече равномерно и непрекъснато, или на тласъци.
Иван Димов:
juliang, не ме карай да се повтарям. Сметнал съм енергията на цялата вода преди и пак на цялата вода след обмена на импулса. Оказва се нарастване на енергията като цяло - няма значение, че едната вода е бавна, а другата бърза. То и при хидрото на Капанадзе имаме такива забързвания и забавяния по тръбите, но като цяло принципът дава свободна енергия. Това че влагаме предварително някаква енергия докато засилим спрялата вода няма значение, нали после тя като се удари във фунията ни връща входната енергия и освен това ни дава прираст, който може да ползваме за други цели. Алгоритъмът е следния:
1. Влагаме енергия 100% за засилване на водата за първоначален пуск - това ни е целият разход.
2. Удар на водата във фунията и вече имаме 140% примерно.
3. Вземаме от тези 140% само 100% и с тях пак засилваме водата за втори цикъл.
4. И междувременно ни остават по 40% от всеки нов цикъл.
Така имаме само приходи при един единствен разход за стартиране на машината. Затова се казва, че машината се самозахранва - тя си взема своите 100% за да се храни, но дава 140%, от които ние ползваме 40%. Какво неясно има? Медитирайте! А ако някой иска да види всичко какво съм писал досега, нека цъкне с мишката върху Иван Димов и после върху покажи участието, което е под името ми.
п.п. ЧРД на Васил Левски!
Velektra:
Иван Димов, в тотално грешни теоретичи разсъждения, а от там и формули се намираш!
След опита, който ще правиш ще говорим. Още ми е мъчно за труда ти и електродите, които вложи в предишния си опит, за да установиш, че и тогава не ти бяха верни формулите.
Само ще ти подскажа: Екпреди и Екслед е само за сравнения и анализи, а не за участие във формули. Кинетичната енергия на едно тяло е такава в "момента на говоренето" както се казва за обяснение на сегашно време в българския език.
Радико:
Стига бе Иван Димов
Винету е настъпил мотиката веднъж, Поразяващата ръка два пъти. А ти цял живот ли ще я настъпваш? ;D ;D ;D
Наистина са ти тотално грешни разсъжденията в случая. От къде си ги изсмука тези "140% примерно". Защото според мене са 70 - 80% - примерно!
krasias:
Иване стига с тая фуния, разбрахме че не познаваш водата. Според мен Ram помпата може да се направи да работи и без да изхвърля вода, без външна енергия, ама това няма да стане с фуния и формули, а с познаване на водата по-отблизо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия