Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Центробежни и силови установки
juliang:
Няма ракета която да излети от Земята и да стигне до целта си без корекции по време на полета. Всяка се отклонява поради една или друга причина. Така че корекции има постоянно.
А за Наса и цирк Балкански... може ония от НАСА да са организирали тийм билдинг, знае ли човек... Ще си поканят Джо Кокър, Мадона и цирк Балкански... едва ли им е проблем :)
doktora:
Както казва другаря Путин: Ние ще проверим, а вие си говорете каквото искате ... До Технократ: много разчитах на този опит да има постъпателно движение / нека видим ниско масовия и високо оборотния и тогава лаладжиското ... / малък е шанса да има успех, но има шанс ... При всички случаи трябва да се осигури стоящ силов вектор при ротация ... а без промяна на обема и масата в три равнини няма да стане. Като въртящ се пръстен със тежест, но се изхитряваме тежестта хем да се въти хем да остава на място ... Звучи като хумореска, но има сложен наин да стане. Това е само за тези които ми покажат, че са правили нещо практично. За другите може и да преливаме от пусто в празно.
технократ:
--- Цитат на: doktora в Май 21, 2020, 11:57:30 am ---Както казва другаря Путин: Ние ще проверим, а вие си говорете каквото искате ... До Технократ: много разчитах на този опит да има постъпателно движение / нека видим ниско масовия и високо оборотния и тогава лаладжиското ... / малък е шанса да има успех, но има шанс ... При всички случаи трябва да се осигури стоящ силов вектор при ротация ... а без промяна на обема и масата в три равнини няма да стане. Като въртящ се пръстен със тежест, но се изхитряваме тежестта хем да се въти хем да остава на място ... Звучи като хумореска, но има сложен наин да стане. Това е само за тези които ми покажат, че са правили нещо практично. За другите може и да преливаме от пусто в празно.
--- Край на цитат ---
Докторе, последният път когато си говорехме, се бях навил да правя нещо за проба на тази все още на ниво теория, но короната ни удари, сега съм без работа и пари, и нищо не мога да сторя, ръцете ми са вързани дет се казва, само по клавиатурата още мога да щъкам, но няма да се предам. Бях замислил нещо със живак, периодично да тече по тръбичка, втичайки се във ротационно движение и отичайки се обратно, нещо като течен ехцентрик, ама още не съм го доизмислил, как да се надхитри изотропността на центробежната сила. Но имам силно съмнение че докато силата не действа върху системата която трябва да се издига в определената посока, от въшна страна за системата, няма да се получи нищо. Щото нали знаеш за барона дето затънал в блатото и се издърпал уж, като за опорна точка използвал косите на главата си.
VITAN:
Закон за запазване на механичната енергия (wikipedia)
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F
doktora:
Бях забравил, че си Ти. Звънни ми и ми дай имейл да ти изпратя снимките на една играчка / няма кавички защото си е играчка, но не съвсем / в отворено и затворено положение и след това може да построиш компютърен модел на базата на идеята която имам и да видим какво ще се получи ... Не прави опита със живак защото става високо рисков, а и нещо първоначалните резултати не са обещаващи. Най - вероятно набора е имал теоретична представа за опита и е търсел някой да му го направи защото с грамофонна плоча при 900 оборота нещата хептен биха се сгомнясали камо ли при 3000 оборота. При две яки капли / ти виждаш / бутилките се смачкват горе където натиска центробежната сила, а камо ли едната капла да е заменена с тънка бакелитена пластина. Говорихме си и за пружина която като я завърташ .... какво се случва, но ... ако завъртиш масивна пружина, която не може да се свие на високи обороти какво ще се случи също е интересно ??? Обади се.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия