Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежни и силови установки

<< < (7/29) > >>

Радико:
Очевидно става дума точно за този експеримент, но аз съм в някаква грешка и кой знае защо съм запомнил, че става дума за сфери а не за полусфери. Ми човешко е да се греши заблудил съм се, този пример въобще не е за тук, но вичко останало остава валидно..

Радико:
Юлияне случва ли ти се от врме на време да ползваш флекс във работата си. Голям флекс. Ако да, в понеделник го вземи дръж го пред теб право напред на височината на гърдите си, задната дръжка възможно най близо до гърдите и сезавърти веднъж наляво веднъж надясно от кръста. отначало със изключен флекс а вторият опит със включен а да и с чисто нов диск 230 мм. Само моля те дръж здраво когато флекса работи, че ще бъдеш много изненадан от реакцията му на завъртането ти. преедполагам се досещаш че трябва да се завъртиш заедно със флекса.

Аtos:

--- Цитат на: hyparh в Февруари 16, 2018, 08:52:57 pm ---Юлияне, според тези цифри, които представя Краси, излиза че като си закачи една средноголяма такава "въртележка" на велосипеда (примерно на кормилото) и я върже към един винтоверт, то тя без проблеми ще го дърпа напред. При това положение не ни трябва никакъв кантар за доказателство.

Един-единствен пост от негова страна, подплатен със снимки/видео, ще бъде напълно достатъчен за разсейване на всякакви заблуди, но изглежда човека няма такова желание...

--- Край на цитат ---

Не разбирам каква е аналогията между Магдебургските полукълба и посоченият пример с велосипеда?
Не разбирам и къде е тягата (може би съм тъп)...
И дали енергията, употребена за въпросния винтоверт няма да е в пъти по-голяма...отколкото е "тягата"?

Радико:

--- Цитат ---Не разбирам каква е аналогията между Магдебургските полукълба и посоченият пример с велосипеда
--- Край на цитат ---
Няма такава, заблудил съм се както казах по горе.

--- Цитат ---Не разбирам и къде е тягата (може би съм тъп)...
--- Край на цитат ---
Това за сга никой не го разбира така, че едва ли си тъп. Освен това не е от голямо значение колко точно пъти вложената енергия превъзхожда тягата. по важно е че имаме "може би имаме" тяга без използване на опора и без разход на материално вещество, сиреч  същото като M-drive.

Иван Димов:
   Ние явно сме бавно развиващи се, защото много късно се сещаме за нещата. Добре че е ю-тубата за да ускори мисловните ни процеси.
   Ето вижте точно същия експеримент, само че изпълнен с жироскопи и вече лети - https://www.youtube.com/watch?v=BeO91URF7dM&t=0s
   На един въртящ се диск има закрепени три жироскопа и сигурно отдолу има друг диск, който се върти в обратна посока за изравняване на въртящия момент.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия