Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежни и силови установки

<< < (13/29) > >>

dmitarp:

--- Цитат на: hyparh в Февруари 20, 2018, 10:45:18 pm ---

Струва ми се, че наляво усетих опити за повдигане на флекса леко нагоре, докато надясно се усеща снишаване. Не съм 100% сигурен за тези последните ефекти, вероятно трябва много рязко завъртане на тялото и малко по-отпуснати мускули, понеже го държах доста здраво.

--- Край на цитат ---

Това, което си усетил е жироскопичния момент, той е насочен или нагоре или надолу в зависимост в коя посока се въртиш. Този момент е и причината понякога да се обръщат коли и влакове на завои, като вътрешното колело спрямо центъра на завоя, се повдига.

juliang:

--- Цитат на: hyparh в Февруари 20, 2018, 10:45:18 pm ---При държане на уреда с протегнати напред ръце (диск перпендикулярен на земята) и завъртане на тялото наляво/надясно, се забелязва наклоняване оста на въртене на диска така, сякаш се опитва да се хоризонтализира. При завъртане тялото наляво, оста на ротация се извърта и дискът заема положение на ето тази наклонена черта / . При завъртане тялото надясно, се получава противоположното и дискът заема положение на следната наклонена черта \

--- Край на цитат ---
Абсолютно същото показах на клипа на предната страница. Може би Радико искаше да се снимам как аз лично държа флекс и се въртя - вероятно понеже съм от "неверниците" при мен щеше да се случи нещо друго, знам ли ... :)
Естествено се усеща и съпротива на промяната на посоката на въртене на целия флекс - отново добре известния жироскопичен ефект, но той се усеща по-слабо. А може би понеже ни е по-добре известен, подсъзнателно го контрираме с мускулите си... нямам идея, предполагам че трябва да закача един работещ флекс на везна и да измеря силите и моментите които се получават по различните оси. Само че имам други значително по-смислени дейности за извършване от това да преоткривам вече описани физични закони.

Радико:
Да бе абсолютно същото е само дето си забравил за една мъничка разлика:

--- Цитат ---Струва ми се, че наляво усетих опити за повдигане на флекса леко нагоре, докато надясно се усеща снишаване.
--- Край на цитат ---
Мъничка мъничка ама те малките неща правят големите работи.
hyparh Ефекта който описваш е идентичен с този който и аз съм наблюдавал многократно.
Наистина при по рязко завъртане се чувства по силно ефекта, освен това съм забелязал и друго: Както ако държиш полуотворена врата и става течение и ти е необходима една сила за да я задържиш а тръгне ли да се движи от вятъра силата нараства многократно така и с флекса. Докато го държиш и не мърда силата е слаба мръдне ли малко обаче в посока нагоре или надолу усилието необходимо за задържането му започва да нараства пропорционално на разстоянието с което се е изместил.

caduceus:
Етерен Магнус ефект, предизвикван от взаимодействието на увлечен етер от въртящото се тяло и околния естествен етерен поток. Във височина скоростта му /на естествения поток/ се увеличава, защото има по-бавен граничен слой подобно на флуидно обтечено тяло.
Разсъждавайте с хидро-аналогии като Тесла и всичко ще ви е по-ясно.
Няма нищо по-добро от прекия, собствен експеримент - и нищо по-лошо от празните приказки с псевдонаучен тон. Това последното е за т.нар. "скептици" дето ги мързи да четат и опитват нови неща, не за всички  :)
Поздрави!

ПП
Първите Тестатики с един диск са се ориентирали като платно перпендикулярно на въртящия се със Земята етерен поток, така че течението му от изток на запад да влезе под прав ъгъл в диска.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Февруари 21, 2018, 06:11:19 pm ---Да бе абсолютно същото е само дето си забравил за една мъничка разлика:

--- Цитат ---Струва ми се, че наляво усетих опити за повдигане на флекса леко нагоре, докато надясно се усеща снишаване. Не съм 100% сигурен за тези последните ефекти, вероятно трябва много рязко завъртане на тялото и малко по-отпуснати мускули, понеже го държах доста здраво.
--- Край на цитат ---

Мъничка мъничка ама те малките неща правят големите работи.

--- Край на цитат ---

А ти забравяш, че във флекса диска не е единственото нещо което се върти. Имаш и един ротор който е разположен на 90 градуса спрямо диска. На него също му изместваш плоскостта на въртене, и той реагира по същата формула, само че в друга посока - в случая се опитва да наведе флекса надолу или да го повдигне. Просто неговия диаметър е по-малък и съответно реакцията се усеща по-слабо.
Та така ... както каза - изпуснатите малки неща правят големите грешки в изводите :)

П.С. Залепвайте и по един компас на корпуса на флекса и избягвайте да режете в посока изток/запад. Вероятно и това в кое зодиакално съзвездие е Марс или Луната по време на рязането също има значение ... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия