Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Центробежни и силови установки
GreenHulk:
--- Цитат на: juliang в Февруари 21, 2018, 07:43:46 pm ---
П.С. Залепвайте и по един компас на корпуса на флекса и избягвайте да режете в посока изток/запад. Вероятно и това в кое зодиакално съзвездие е Марс или Луната по време на рязането също има значение ... :)
--- Край на цитат ---
Хулио, да ме извиняваш, но се сетих за вица за крокодила, дето му казали да плува :P Ей кога веднъж ще признаеш че си затапен? :)))
Радико:
--- Цитат ---А ти забравяш, че във флекса диска не е единственото нещо което се върти
--- Край на цитат ---
Знаеш ли, въобще не съм го забравил, просто не съм го коментирал, поне не тук във форума.
Но какво значение има колко точно са въртящите се части за изхода на експеримента. Не знам да има задние със ограничение на вложените въртящи се части НАЙ ВАЖНОТО В СЛИЧАЯ Е, ЧЕ ТОКУ ЩО ОПРОВЕРГАХМЕ ЗАКОНА НА АРХИМДЕД ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ПРИ ТОВА
Искам да кажа, че имаме уред който може да повдигне товар без да използва опорна точка.
Точно както M-drive, но със пъти по висока тяга спрямо вложената енергия.
А ти търси флекс поне да се снимаш с него, след време ще можеш да разправяш за това, че и пари ще изкарваш от мемоари за този форум.
Vetap:
Като чета това, което се изписа по тази тема не мога да не си спомня историята, която ни разказваше доцент Рогов в началото на лекциите си по " Жироскопични системи и устройства". Историята е следната: Фуко, един от първите занимаваши се с жироскопи, монтира един жироскоп в кутия и след като го развърта, завързва кутията на гърба на слугата си.... Повтарям дословно думите на доцента казани с мрачно изражение на лицето.... " В следствие на което, слугата се побърква, мислейки че дяволът го е оседлал" И така!- продължи доцентът - -постарайте се да разберете как работи жироскопа... за да не свършите като слугата на Фуко. И започна да пише триетажните формули на дъската. Трябва да ви кажа, че беше един от не много приятните изпити. Шегувахме се с колегите от съседната група- жироскописти " Абе вие един жироскоп го учите 5 години и накрая пак не знаете как работи". И така си беше! И така, ако не искате да свършите като слугата на Фуко, отворете един учебник по теоретична механика поне. Ако искате повече, ще трябва да се разходите до Русия - Тулския университет, катедра САУ.
lz1jer:
Жироскопа (флекса) не губи теглото си, просто от страната на дръжката се чувства по-лек, защото на другия край на дръжката "натежава" все едно е лост. Има го снимано с кантар и електронна везна, че даже и обяснено. Хората с големите флексове ако желаят да го пробват и да кажат колко са олекнали или натежали.
Радико:
--- Цитат ---Жироскопа (флекса) не губи теглото си, просто от страната на дръжката се чувства по-лек, защото на другия край на дръжката "натежава" все едно е лост.
--- Край на цитат ---
Мммдааа това като се врътнеш наляво сега обаче остава да обясниш и какво става като се врътнеш надясно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия