Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежни и силови установки

<< < (15/29) > >>

hyparh:

--- Цитат на: Радико в Февруари 21, 2018, 09:43:40 pm ---А ти търси флекс поне да се снимаш с него, след време ще можеш да разправяш за това, че и пари ще изкарваш от мемоари за този форум.

--- Край на цитат ---

:D :D :D
...
Ами хайде да направим една "въртележка" като на Краси и да я изпробваме като хората. Аз си признавам, че сам едва ли ще успея. Ще ни трябват няколко цилиндрични съда (примерно 8 или 10...) както и два диска с различен диаметър, така че като се подреди всичко, да изглежда като пресечен конус. Дисковете можа да са алуминиеви с дебелина 3-4мм и да са надупчени по периферията така, че да могат да се пъхнат съдовете и да се закрепят някак си. Кофтито е, че дупките трябва да са пробити под точно определен ъгъл. Това ми хрумва на първо време, ако се сещате за друга подходяща конструкция, моля споделете.

Иван Димов:
   hyparh, аз този експеримент отдавна съм го планирал и вече съм направил нужните заготовки. Остава заваръчна работа и рязане на тръби, но ще ми трябва още малко ламарина и ще търся съдействие от някой познат. Опитът сигурно ще е успешен и явно някои заинтересовани страни се притесняват именно от това, защото пак започнаха медийна пропаганда. Няма да се учудя и ако са създали някакви проблеми и на автора на темата.
   Но ние ще си пеем нашата песен: https://www.youtube.com/watch?v=k7teT9CNwG4

hyparh:
Доста хора дори и да видят с очите си, че работи (произвежда тяга), няма да му обърнат особено внимание - за тях това е "дефект", "досадна жироскопска сила" или пък нещо, което не може да влезе в употреба, понеже създавало малка тяга - все ще измислят нещо, за да го отхвърлят като двигател, който може да послужи за задвижване на превозно средство. Може би от една страна е и по-добре така ;)

Авторът казва, че КПД-то на едно такова устройство е 12, каквото и да означава това. Едва ли е 12%, по-скоро е искал да каже 1200%...
Иван Димов, пожелавам успех в разработката, ако искаш пусни някоя снимка да видим как вървят нещата :)

Ksurnev:
Такааа, какво стана? kkrasi1967 написа 6 поста и спря да пише.? ? ? ?
Постоветв в темата са 73 и никой от тях не му даде кураж да работи.
Изводи ? ? ? ? ? ?

Така нищо нема да се получи, или, ще се получи немане.... на СЕ.

СЕ от Смолян - Коцето.

hyparh:
Ksurnev, според това, което е написал kkrasi1967, излиза че е доста напред в разработките си. Защо не дава повече подробности - само той си знае.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия