Не знам,Хипарх...не мога да кажа,че си прав,не мога и да кажа,че не си...
Кой е изучил достатъчно компонентите и свойствата на времето?
Това,което си написал за еднопосочността на времето изглежда логично,но ако приемем,че няма други понятия освен тези с които умеем и сме свикнали да разсъждаваме.Можем да го твърдим, ако сме изучили ВСИЧКО за пространствено-времевите-енергийни връзки,а ние,уви не сме!
Я си представи за момент,че време НЯМА?Не в абсолютния смисъл,а в този,който е в представите ни?
Ако всичко,което съществува Е във всичките си състояния едновременно (има и такава теория и то доста сериозна),а ние само наблюдаваме различни му страни ("времеви" за нас моменти) ?
Според тази теория,всичко,което досега виждаме да се случва,вече е БИЛО а векторът на времето разтегля тази проекция на всичко и всички в ХРОНОЛОГИЧНАТА НИ ПРЕДСТАВА за времето!Само,че за да може някой да го усети,той трябва да е "извън времето".
Всеки от нас знае за Нострадамус и други предсказатели,които са виждали бъдещето като на филм.Как са стигнали до тези "пробиви"-отделен въпрос!
Да,има и легенди,но има и действително случили се предсказани събития!
То е като да се качиш на ескалатор-движиш се в една посока и няма връщане.Ако има начин да слезеш от ескалатора странично обаче???Кое би ти пречило да се качиш на друго стъпало,по-високо или по-ниско?Такава трактовка не е в противоречие с етерната теория,просто е неизвестна за нас още.
Според мен,всички тези описани тук "първични движители" са били внесени от по-напреднали разумни същества.Всички намерени до тук описания,са повече практически и наблюдателни,отколкото да обясняват принципа,за него трябва да се досетим.
Затова съм съгласен,че това са ОПАСНИ,ДЪЛБОКИ ВОДИ.То е все едно да дадеш на първобитен човек множество електрически уреди (или взривни вещества),да му покажеш как се включват и изключват (че и разглобяват) и за какво служат-дотам!
Виж,Гребенников е друга работа,за него бих казал,че е много по-напред в разбирането на тези неща...да го сравнявам с някой от нас е все едно да сравняваш драматург с първолаче,което учи буквите.
...
Забравих да спомена нещо-в древните ръкописи се казва,че основната движеща сила на ВИМАНА се пораждала от ЕГОТО???
Не знам дали е въпрос на изкривен превод или транскрипция,но е предмет за размисъл...още повече,че има сведения подобни апарати да са се управлявали само с мисъл?!?
То има и известна логика,щом при Гребенников не е имало достъп на техниката и фотографиране до външната среда!