Отлично момчета ! Кликнах ви по едно браво ! Най после да видя разбиране на процеса ! Аз подходих по друг начин ! Ниско напрежение, брутален ток ! Използвах високо активен катализатор NaOH 20% р/р ! И това беше грешка ! Поразиите които настъпиха ми попречиха да да се аргументирам с видео ! При тази ситуация, дъгата и мехурите пукащ се водород изхвърлиха на пръски част от електролита от съда на разстояние ! Бях дал съвет за още катализатори но предупреждавам ! Очевидно трябват ниски концентрации ! Карайте си със сол на първо време ! Моят "метод" виждате долу на снимката ! По този начин захранвам сплитер с осем сухи клетки ! Процеса е високо ефективен (не свръх) ! Свръх-високо еф. електролиза е научна фантастика ! Напреженовите импулси са синята графика ! Там виждате 3 вертикални деления по 5 волта (около 15 в.) и импулси с размах около 10 в. ! Жълтата графика са токовите импулси ! Свалени са от шунт който вади 10 миливолта за всеки ампер ! Всяко деление на горе е по 200 миливолта ! Това ще рече ок. 65А размах на импулса ! Друго забележително в тази графика е, времето на импулса ! То е само 1/5 от целият период от 10 милисекунди ! Това означава че през останалите 8 не тече ток (линията долу е нулево ниво) ! Това е прочутия импулсен ток на Н.Тесла, макар и с мрежова честота, удвоена от контролируем грец с тиристори в схема(half-bridge) ! Управлението е с PIC контролер синхронизиран с мрежата и LED драйвери, дело на наш съфорумник с който имаме успешно сътрудничество година и половина вече !
Така, при това положение трябва да се установи контрол над процеса, за да не се случват нежелани събития ! Ако времето ми позволи, ще направя и това, защото шоуто трябва да продължи ! Аз не съм си променил мнението, относно това което написах по рано ! За мен, докато не се установи контрол, и затворено използване на пламъка, процеса е не ефективен ! Той пак ще бъде не ефективен, но по малко !
Бъдете здрави !
P.S. за електрод използвах молибденова тел, за краткото време не забелязах промени, вероятно тока и пламъка ще скапят и нея, предлагам да пробвате две чаши една до друга и високо напрежение за да пробие, електродите вътре във водата в другия край на чашите т.е. водата да стане електрод, това обаче ще доближи плътно ефекта "Тренчев" (беше предложено по горе) не помня от кой