Добре, ще задам въпроса си по друг начин. Ти, лично, по какво позна, че това по-горе е вярно, а не са само едни празни приказки?
Не те питам дали вярваш в него, защото вярата е за клуб "Религия". Та, как разбра, че това е истина? Има ли някакво неоспоримо
доказателство, че оргонът съществува? Някъде прочетох, че частиците му са с размери 10 на степен минус 100. По какъв начин е
установено това? Щом има толкова много хора, които казват, че го има, значи е така - не върши работа. Ако аз ти кажа, че съм
построил акумулатор на оргон, ще си го купиш ли от мен? Количеството оргон как се измерва? Как разбираме дали го има и колко е
той? Много твърдения си изредил по-горе за него, но дай ми поне едно доказателство, че това не е някаква болна фантазия.
Аз бих ти задал в отговор (по твоята логика)също някои въпроси:
1.Ти лично измервал ли си скоростта на светлината?Ако не си, как тогава поддържаш "вярата" си в нейната константност?
2.Как се доверяваш на твърдението, че G (земното ускорение) и то е константа, кога си го измервал?
3.Ти, лично, по какво позна, че нещата, които си изучавал са ВСИЧКО, което може да се знае и някои от тях не са плод на "болна фантазия"?
4.Откъде знаеш, че Айнщайн е прав?Ти как го установи?Ще ми кажеш, че други са го установили?
Това не е ли сляпа вяра?
5.Запознат ли си с работата на хърватина Никола Тесла, но цялата, не само тези части от нея, които са се изпълзели изпод капака на "съвременната наука"?
Не ми отговаряй, нека позная - доверявал си се на преподавателите в училище, в университета, на сериозни научни списания и прочее...което е нормално и разбираемо.
Идва момент при всеки интелигентен човек, в който си мисли, че няма какво да научи повече, че няма какво да го изненада...много е трудно този момент да се прескочи, повярвай този път:)
Знаеш ки какво е КВАЗАР?
Как Айнщайн би обяснил съществуването ни чрез теорията си?Според него масата нараства паралелно на увеличаването на скоростта,нали така?
Както нашата галактика например е подложена на ускорение, (което е и установено като факт през 1990 г.)ще започне да нараства масата и (на всяка една звезда), оттам ще расте и гравитацията и (също на всяка една звезда)!
Вследствие на повишаващата се гравитация на звездите, галактиката би трябвало започне да се свива и накрая да се превърне или в квазар или в черна дупка!
Масата на звездите също е определяща за продължителността на живота им в обратна пропорционалност - колкото е по-масивна една звезда, толкова по-кратко живее.
За разлика от подобна прогноза, звездните системи продължават да се раздалечават една от друга.
Та какво дума Айнщайн по този въпрос, казваш?