Автор Тема: Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност  (Прочетена 126971 пъти)

Moon_Watcher

• Гост
Не забелязах образуване на вода на дъното на бутилката, държана на слънце.

Ако имаш предвид образувана вода от химическа реакция между водорода и кислорода, докато са били в бутилката, няма как и да видиш подобно нещо. При тази температура, скоростта на химическата реакция е изключително ниска. Чак при температури над 500 градуса по Целзий реагират с експлозия. Могат да реагират експлозивно и при стайна температура, но само в присъствието на платина. Тя е мощен катализатор на реакцията.

Неактивен mi68

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Подлагат се на съмнение резултати от измервания на колегата Кузмов.
За да се получи енергия от потенциално /градиентно/ поле има два основни метода:
-резонансно-примерно трептене на заряд в LC контур
-инвертор-примерно фозовъртяща група в RC или RL генератор
-комбинация от първите две за генератор на СЕ, чрез премахване действие-противодействие.
В електролизер имаме два вида токоносители, катиони и аниони. Инверсията я имаме по подразбиране, остава въпроса с резонанса. Той автоматично се получава от импулсния ток. Подвижността на токоносителите е различна на водорода и кислорода и колегата е получил различно количество газ от постоянно токовата електролиза. Най-вероятно имаме положителна обратна връзка по мощност и генериране на СЕ от потенциално поле.
Не трябва да се търси причината в грешни уреди.
« Последна редакция: Септември 17, 2014, 12:58:54 pm от mi68 »

Moon_Watcher

• Гост
Здравейте,
Подлагат се на съмнение резултати от измервания на колегата Кузмов.
За да се получи енергия от потенциално /градиентно/ поле има два основни метода:
-резонансно-примерно трептене на заряд в LC контур
-инвертор-примерно фозовъртяща група в RC или RL генератор
-комбинация от първите две за генератор на СЕ, чрез премахване действие-противодействие.
В електролизер имаме два вида токоносители, катиони и аниони. Инверсията я имаме по подразбиране, остава въпроса с резонанса. Той автоматично се получава от импулсния ток. Подвижността на токоносителите е различна на водорода и кислорода и колегата е получил различно количество газ от постоянно токовата електролиза. Най-вероятно имаме положителна обратна връзка по мощност и генериране на СЕ от потенциално поле.
Не трябва да се търси причината в грешни уреди.

Нещата са пределно прости. За да стане електронеутрален, един водороден катион трябва да получи един електрон и съответно - един кислороден анион трябва да отдаде два електрона. Това е желязно и мърдане няма. Количеството електричество, което може да осигури сътветния електронен обмен  за получаването на един грам-еквивалент от всеки газ е, както вече стана дума - 96485 кулона. Дали токът ще е изгладен, дали ще е импулсен и с каква форма и честота ще са импулсите - няма никакво значение. Йоните трябва да получат или отдадат сътветния брой електрони за да станат електронеутрални. Това е положението. Желязно е и мърдане няма. Подвижността на йоните е функция на големината на тока и не зависи от това дали той е импулсен или не. Тъй като количеството електричество зависи само от тока и от нищо друго и предвид написаното по-горе, ти ми кажи как се "заобикаля" числото 96485? Да не би да казваш, че ако токът е импулсен, тогава един водороден катион се неутрализира не от един електрон, ами примерно от 0,8 електрона?

Неактивен mi68

• Експериментатор
  • Много Напреднал
Предполагам въпроса е към мен, за това давам кратко становище.
От електрическата верига идват електрони, те неутрализират катионите, а електрони се отдават на анода от анионите и те се неутрализират. Имаме насрещно движещи се потоци от йони.
Както при RC имаме квазирезонасна честота и тук може да възникне същата, така че да възникне обмен на електрони в самия електролит и токът във външната верига намалява. Математически излиза, че водороден атом се неутрализира с 0,8 електрона, физически водородният атом се неутрализира с един електрон. Възниква местен кръгов ток, който е добре дошъл. Всеки кръгов ток има резонансна честота, и може да се оприличи на паралелен трептящ кръг. При резонанс външния ток намалява Q пъти, където Q е качествен фактор на кръга.
При наличието на инвертор работното тяло може да работи по затворена верига, в примера местен кръгов ток. С инвертор може се построи лесен гравитационен двигател, със затворена вода. В едната част гравитацията създава налягане, в другата противоположна част разреждане и колелото се завърта с квазирезонансна кръгова честота. Може по отворена верига на работното тяло, водата се движи към морето, традиционно водно колело.
Въпрос на гледна точка?
« Последна редакция: Септември 17, 2014, 05:09:11 pm от mi68 »

Moon_Watcher

• Гост
Предполагам въпроса е към мен, за това давам кратко становище.
От електрическата верига идват електрони, те неутрализират катионите, а електрони се отдават на анода от анионите и те се неутрализират. Имаме насрещно движещи се потоци от йони.
Както при RC имаме квазирезонасна честота и тук може да възникне същата, така че да възникне обмен на електрони в самия електролит и токът във външната верига намалява. Математически излиза, че водороден атом се неутрализира с 0,8 електрона, физически водородният атом се неутрализира с един електрон. Възниква местен кръгов ток, който е добре дошъл. Всеки кръгов ток има резонансна честота, и може да се оприличи на паралелен трептящ кръг. При резонанс външния ток намалява Q пъти, където Q е качествен фактор на кръга.
При наличието на инвертор работното тяло може да работи по затворена верига, в примера местен кръгов ток. С инвертор може се построи лесен гравитационен двигател, със затворена вода. В едната част гравитацията създава налягане, в другата противоположна част разреждане и колелото се завърта с квазирезонансна кръгова честота. Може по отворена верига на работното тяло, водата се движи към морето, традиционно водно колело.
Въпрос на гледна точка?

Аха... Виждам, че резонансната честота ти е идея-фикс. Наясно ли си какво означава представката квази?
Ако възниква обмен на електрони в самия електролит, за какво по дяволите ни е необходим ток!? Възниквал местен кръгов ток! Паралелен трептящ кръг! Абе, ти, чуваш ли се какви ги говориш?! Я, покажи, с формули, как математически излиза че един положителен товар на водородния катион се неутрализира с 0,8 електрона? Ти, направо уби коча с лопатата! Е, тук започва да ми харесва! Ще падне голямо забавление... ;D

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
Хахаха, mi68, защо се изложи така, а?
Това "резонансът" е измислено понятие-всеки го знае...честотата-също!
Самовъзбуждането при честотни хармоници пък - хептен ;D
А това - микрофонията при мощните крайни стъпала аудиоусилватели е измислица на болен мозък...е такова животно НЕМА!
Той и Тесла не е знаел, завалията и затова ги е попилял в Тунгуска..."неволно" - нищо, че месеци преди това усилено проучвал има ли население там и гъстотата му.
Ако (не дай си боже) имаш бъбречна криза-не се съгласявай да ти разбиват камъните в бъбреците с ултразвук, преди да ти докажат ефекта на резонанса с математическа формула.В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ СЪГЛАСЯВАЙ!

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 551
Е ! Нека не загрубяваме ! Ако не проумяваме някой какво казва, значи ли че трябва да го отречем !  Ще се подкрепя с един пример ! Чел съм че приятелите на Маркони, са го въдворили в лудница ! Разправял им, че е възможно безжично предаване на говор, на далечно разстояние !

Moon_Watcher

• Гост
Е ! Нека не загрубяваме ! Ако не проумяваме някой какво казва, значи ли че трябва да го отречем !  Ще се подкрепя с един пример ! Чел съм че приятелите на Маркони, са го въдворили в лудница ! Разправял им, че е възможно безжично предаване на говор, на далечно разстояние !

Ти проумяваш ли го? Очевидно, да, щом реагираш по този начин. Тогава ми обясни щом възниква обмен на електрони в самия електролит, за какво, по дяволите, ни е необходим ток?

P.S. Я, кажи, как с  инвертор може се построи лесно гравитационен двигател, със затворена вода и защо го няма на пазара.
       Тук, верно е голямо забавление... ;D

« Последна редакция: Септември 17, 2014, 10:23:11 pm от Moon_Watcher »

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
Добре ! Тогава ще попитам: Ти проумяваш ли графиката която пуснах !  Очевидно не ! Жълтата права линия долу означава че през сплитера не тече ток за около 8 милисекунди до следващ импулс от около 2 !!! Обясни как става !
P.S. сплитера междувременно отделя равномерно газ

Moon_Watcher

• Гост
Очевидно, тук има традиция на въпрос да се отговаря с въпрос. Откакто съм в този клуб, никой, ама никой не е отговорил на мой въпрос.
Задам ли въпрос, не следва отговор, ами следва контра-въпрос. И това, вероятно, минава за дискусия. Ти, как определи, че в рамките на тези 8 милисекунди(!) продължава да се отделя газ и то равномерно? Я, да отговоря и аз с въпрос (типично за тукашния стил на разговор). Защо, след като мрежовото напрежение е с честота 50 Hz, класическите лампи не мигат 100 пъти в секунда? Ето, гледам в  момента крушката над главата ми и тя не мига. Или пък луминисцентната пура - и тя не мига. Светят си равномерно. Чудна работа...

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
Добре ! Тогава ще попитам: Ти проумяваш ли графиката която пуснах !  Очевидно не ! Жълтата права линия долу означава че през сплитера не тече ток за около 8 милисекунди до следващ импулс от около 2 !!! Обясни как става !
P.S. сплитера междувременно отделя равномерно газ
За тока имаме осцилоскоп, за газа обаче...хм, няма начин да няма начин, както се казва.
Само видим индикатор и високоскоростна камера биха го засекли, ако има накъсване в процеса!

Неактивен mi68

• Експериментатор
  • Много Напреднал
Здравейте колеги,
Тук дискусията е постоянен ток или импулсен да се пуска в електролизер. Предимствата на импулсния ток.
Електролизерът може да се разглежда като капацитет, при постоянен ток индуктивно съпротивление липсва. При импулсен ток се явява се индуктивно съпротивление, заради температура, инертност на токоносители и други фактори, може да се сложи външна индуктивност.
Темата е теоретична и би трябвало в електролизер с резонанс да отделя повече газ от постоянен ток, при равни условия.
Теорията трябва да се провери в практиката. Единствено колегата Кузмов прави опит с импулсен ток, но той може да пусне постоянен ток и да опише опита за видими промени или подобрения. Този опит ще докаже правилно ли е становището, което изразих, за резонанс и кръгов ток в електролизера. Може да е напрежителен резонанс, ток на разместване или ток на проводимост ток, токов резонанс. Диелектриците отлично реагират на ток на разместване. Приканвам към опити преди да се пишат становища. 

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 855
Moon_Watcher- два атома водород могат да ползват един и същ електрон, прави такива при електролизата и ще харчиш по малко ток..Но в скромни количества и в условия на финансов недостиг ! Не мисля че е безопасно без да се разрежда електростатичния заряд.

Moon_Watcher

• Гост
Moon_Watcher- два атома водород могат да ползват един и същ електрон, прави такива при електролизата и ще харчиш по малко ток..Но в скромни количества и в условия на финансов недостиг ! Не мисля че е безопасно без да се разрежда електростатичния заряд.

В двуатомната водородна молекула, двата водородни атома "ползват" обща електронна двойка. Такива са фактите.

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
Отговора на #112 беше да ! Проумявам, защото го виждам на графика ! За газа ли ? Да равномерен добив ! При вътрешно налягане около 1-2 psi никога не съм получавал обратен огън ! Дори и да има пулсации на газа, това е инертен процес и няма начин да се засече ! Освен с някаква супер апаратура ! Само ще направя една корекция на mi68 ! Сплитера няма никакъв капацитивен характер ! За доказателство вижте пак графиката ! Токовите (жълти) импулси и (сините) напреженови нямат никакво разминаване ! Сега изказвам едно мое хипотетично мнение ! Докато не направя неопровержими измервания ! Сплитера се държи като "динамично съпротивление" ! Стойността му е функция от температурата на електролита и протичащият ток ! Обяснявам ! С повишаване на температурата се намалява вътрешното съпротивление ! С повишаване на тока също ! Сега ! При мощен импулс съпротивлението рязко спада и дава на "късо" заредения с енергия кръг ! Справка графиката ! Импулса нараства до 65А стръмно (заряд) и пада не толкова стръмно (разряд) ! ХИПОТЕЗА с частични доказателства !
Да mi правил съм тези сравнения ! Очевидна разлика ! Само че съм изненадан, че не анализирате поста на Vetar ! Според формулата за която имаме единодушно мнение с Moon_Watcher, сравнени моят и неговият резултат са почти идентични ! Във всичко останало обаче, ме удря в земята поне 30% ! Удря в земята и Фарадей, ако има в предвид  DC електролиза ! Все пак не е съобщил няколко параметъра !
Сега лично към Moon_Watcher ! Сам написа, че не си компетентен в електричеството, сам написа че се консултираш с електроинженер !
Тогава, какво ти дава основание да мисли че разбираш електрически процеси ?? Информирай се от електроинженера как се мерят импулсни стойности, що е то RMS функция що е то FFT функция, какво правят, как извеждат данни на екран ! Извини ме, но въпросът ти за крушките е наивен ! Квазирезонанс ?? Този термин може да има и други значения но в основата на честотните трептения означава само едно: СИНУСОИДАЛНО ИЗМЕНЕНИЕ ! Не напразно синусоидата е  в основата на хармонията в света ! Не напразно конструкторите на импулсни захранвания, постигат ефективност приближаваща 100% в квазирезонансните стабилизатори ! Да ! В моята постановка аз ползвам падащият фронт на синусоидалното мрежово напрежение ! Разкрих малък ключ, за сведение и изпълнение но от компетентни !
Прочети и нещо по отвлечено в този линк, и забележи  че науката от скоро се занимава, и потвърждава това ! http://channeling.newage.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD/%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD.html                                    Така че, излез от кожата си на хард лайнер ! Всичко което си написал е вярно, според моите скромни познания в тази област !  Колкото до George Wiseman, аз го цитирах ! Можеш да си свалиш книгите му от мрежата, и да ги изчетеш ! Можеш и лично да кореспондираш с него ако желаеш ! Досега обаче той не е корегирал написаното за обемите ! За мен си остава все още въпрос !
Бъдете здрави !
« Последна редакция: Септември 18, 2014, 09:46:22 am от Михаил Кузмов »