Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Възможно ли е това ?

<< < (5/11) > >>

mito_kupona:
А това на този клип http://www.youtube.com/watch?v=OBGJnG-00Gc дали е истина или е фейк. Някой пробвал ли е да го направи? Аз мисля да го спретна набързо да видим, какво ще излезе. Струва ми се, че под червената бобина има нещо скрито, батерия или нещо друго. Но, каква трябва да е тази батерия, за да захранва лампа 60 вата. http://www.youtube.com/watch?v=cTowOHDeB5Y Дали това устройство не се поставя в зона на някакво силно магнитно поле или има две тънки жички от, които се захранва и не се виждат на клиповете. Има много неизвестни, какъв е магнитопровода, желязо или пермалой, или нещо друго, какъв е материала на проводниците на бобините мед, сребро,  желязо, какви са стойностите на кондензаторите, какъв тип, са диодите? Качвам предполагаема схема извадена от това, което се вижда на клиповете. Качвам и снимки на магнитопровода, който съм подготвил, само че не е, като оригинала, „Т“-то контактува с „П“-то не от страни, а фронтално, но мисля, че ще върши същата работа. Повечето хора, които са гледали тези клипове определят това устройство, като фейк, но аз обичам „око да види, ръка да пипне“, за да дам моето заключение. Ако е фейк, поне трябва да разберем, как се прави фокуса. Поздрави!

Maistora52:
Мито, аз викам "Айде на купона!" - мани ги тия мизерници... Фейк до фейк - бълват като от Рог на изобилието... Просто е: тези уж магнити НЕ СА МАГНИТИ, а батерии... има и такива... Но има и още по "засукани" фейкове, дето трябва да търсим генератора някъде из помещението, не че и тук не трябва да го търсим, защото и този клип е "Нечист експеримент"... т.е. тия от Пакистанския регион, се правят, че не знаят "как се ядат доматите - с колците или без колците!"
Ама ние знаем!
...
Областта на днешен Пакистан е региона на съществуване на древното племе "цигане", което преди 2000 години съответният индийски Махараджа е прокудил и изселил - 'щото нищо не ставало от него ... и с'а к'во? - на циганите ли да вярваме? - дето най-много лъжат!

Аtos:
mito_kupona, много ясно, че е фейк:)
Забележете в първия клип 10-та секунда!!! Снимащият прехвърля ръцете си, като много внимава ДА НЕ ИЗПУСНЕ нещо отдолу :D
А във втория към 1:04 минута, виждаме, че пак има "наслагване" на клипа...започва със сглобка!
И при двата клипа не се показва какво има отдолу на тия ламели...
А в случая фалшификацията би била много по-лесна с въртящ се магнит (от велосипедно динамо, например) под плоскостта на която се слага устройството:)

Bat_Vanko:
Здравей, mito_kupona
Радвам се да видя още един работещ по темата за магнитните комутатори. Схемата от показаното видео много наподобява МЕГ на Том Беарден, за нея има репликации, които работят добре с КПД>1. Разликата е, че тука липсва активната комутация на магнитният поток. А без тази комутация няма как товара да пренасочва магнитният поток от едната бобина към другата. Схемата няма да работи!
Аз работя по подобни конструкции с вграден магнит с цел подобряване на комутацията. Тези конструкции съм нарекъл "магнитен диод", защото подобно на диода пропускат магнитният поток само в едната посока. На противопосочни потоци оказват голямо съпротивление. При изграждане на комутатор с този "магнитен диод", КМП работи с 30% по-ефективно, макар това да е в начален етап на разработка. При вграждане в импулсен трансформатор, изходната енергия е с 45% повече от тази на изходната конструкция (не съм надхвърлил 1 все още). Ако искаш да се включиш в работата по КМП, пиши на лични.

Иван Димов:
   mito_kupona, и аз съм го набелязал това, но още не съм правил опити. И така както си дал диодите е безсмислено - обърни единия наобратно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия