Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Възможно ли е това ?
Михаил Кузмов:
Сега майтапа на страна ! Не съм спрял да пия третирана вода, от както пуснах началният пост ! Заедно пием с жена ми ! Живи сме ! Водата която третирам е чешмяна филтрирана през кана ! Субективно м/у двете води трудно се усеща разлика но има ! Третираната сякаш е по безвкусна ! Аз продължавам ! Междувременно попаднах на този сайт !
http://pavirani.com/%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-1822.html
Оказва се че всъщност, тези апарати не правят това което гледахме на клипа в тюба, което правя и аз !
Радико:
Такива апарати за жива и мъртва вода струват по 70 лева. Освен това е лесно да си ги направи сам човек.
В този сайт цените са направо зашеметяващи
Maistora52:
"Апаратът" за "жива и мъртва" вода е елементарен:
Две пластини от неръждавейка - с примерни размери 200 х 40 х 0,1мм
Един мощен изправителен диод вързан за едната пластина.
Едно брезентово "чохълче" (торбичка) която се надява на пластината с диода.
Съд от поне 1 литър
Двете пластини се инсталират на изолирана плочка на разстояние 35 мм една от друга.
Включват се на 220 волта. След 5-10 минути тока се изключва, пластините с чохълчето се вадят веднага и чохълчето с "мъртвата" вода се излива в отделен съд.
Водата се дели на + и - йони.
Плюсовите са Киселата (жълтеникава) - "мъртва" вода.
Отрицателните са Алкалната (леко синее и става на парцали) - "жива" вода.
И едната и другата се ползва - по предназначение. Има цяла брошура как и за какво.
Аtos:
Това си го направих за пръв път в далечната 1985 година...помня, че бях около 7-ми клас ;D
На каква ли не апокрифна литература вярвахме тогава...сега като си спомня, водата имаше нужда от филтриране, преди да се пие-съдът, който ползвах беше от алуминий (ползвах го вместо единия електрод)и се отделяше някакъв прах(наслагвания) от него по брезентовата торбичка и в една от водите...къде ме върнахте, бре:)
Михаил Кузмов:
Добре де ! А какво прави бълбукащият окси-водород с водата ? Кислорода ясно ! А водорода ? Освен това, тези машини правят електролиза на водата на проточен принцип ! Като проточните бойлери ! Когато тече вода, тогава работят ! Нямат резервоар да събират вода ! Значи, настройваш каква вода искаш и пускаш ! Аз така ги разбрах !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия