Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Пумпал задвижван от магнити
dymelsoft:
Михаиле, тъкмо се канех да оборя твърдението ти за бобината и печката под тапицерията и ти взе че се коригира :). За да създадеш кръгово магнитно поле ти трябват минимум две бобини. В електромера са две, напреженова и токова. Между другото напълно приемам скептицизма ти именно защото всякакви магнитни щуротии с въртене на нещо , могат да се манипулират със скрито въртящо магнитно поле. Тук обаче за да затвърдиш мнението си, че това е фейк, трябва още малко да помислиш и да споделиш с нас обяснение на следното:
--- Цитат ---Тогава ?? Конуса (пумпал) е пластмаса ! Не се лепна никъде, когато беше спрян с ръка в края на клипа ! Магнитите вътре са залепени ! А кубичните нео-магнити, 10Х10 са със сила 4 кг. !
--- Край на цитат ---
Няма как да се лепне "пумпала" никъде защото магнитите са залепени от вътрешната страна и са с едноименен полюс спрямо магнитите на купата, за да се "лепне" някъде трябва да изскочи от купата и да се залепи за външния магнит.
Второ, ако допуснем скрито въртящо магнитно поле, без значение как е направенo, то след спиране на пумпала, същия определено няма да стои много спокойно, а ще продължи да трепти, подскача и т.н. , освен и само ако в момента на спиране на пумпала с другата ръка или крак :) които не се виждат на клипа да спира и въртящото поле :).
Въпреки това, знаейки колко лесно се правят имитации на такива устройства, след внимателен анализ аз също смятам, че нещата тук са гнили :(, но от друга страна може да си поиграе човек :) . В "Разбивачи на митове" по Discovery TV , пичовете проверяват далеч по-тъпи неща :) . :)
Михаил Кузмов:
Добре dymelsoft ! Приемам да разширя обяснението си ! Признавам че е по необяснимо, да се направи "електромера", от колкото въртящо поле ! Но това не променя принципа ! Ето от тук съдя за силата на видяните нео-магнити:
http://www.pramiz.com/PlistBG.html ! Вижте по надолу №06.038 ! Коригирам силата на 3.5 кг ! При тази сила, при бутането на пумпала на края, със сигурност щеше да иска да се залепи за най-близкия над него магнит, обръщайки се с разноименен полюс ! Това ще го потвърдят всички "държали" в ръце магнити ! Забележете, пумпала си стои най-спокойно в дъното на купата, сякаш няма никакви магнитни полета ! Клипа е с лошо качество, и в пълна околна тъмнина ! Коментарите са деактивирани ! Всички сте наясно, че всякакви манипулации са възможни ! Според мен, скоростта бавно се увеличава, и след това намалява ! За разгадаване на 100% истина, няма смисъл да коментираме ! По добре, някой да се опита да репликира ! Лично на мен, не ми се губи време !
Бъдете здрави !!
Maistora52:
Роторни магнити 4 броя. Статорни - 5.
Просто като фасул. Същият принцип, но с по-голям брой магнити е въведен в разработките на Муамер Йълдъз и "Перендев". Те двете обаче се различават - на Йълдъз - работят, докато "Перендев" върти по инерция докато спре!
Буквално подобие на "Перендев" е настоящата "шашмалогия"
Има и друго. Пумпалът е само играчка. Да се надскочи играчката и да се направи работеща конструкция на този принцип - ето това е Гениалното.
И на мен не ми се занимава с "играчки" - безсмислени са.
Аtos:
Не са безсмислени...стига да работят!
Няма по-достъпно репликиране от играчките.
Забелязваме, както спомена някой, че статорните мгн.не са на равно ъглово отстояние!
Дали е небрежност на изработката или е целенасочено да се създаде "мъртва зона" за полето, с което се излъгва неутрализирането на Ленц?
Колкото до това, защо не залепват магнитите при спиране - разстоянието е голямо а и роторчето е в точка, която е по перпандикулярната на силното статорно поле, не напразно големите магнити са "под ъгъл".В тази точка полето е най-слабо!
Без значение дали е фейк или не, силата за продължаване на движението би следвало да е нищожна, след като пумпалът по принцип е в състояние да се върти минути по инерция само!
Ако не беше фейк, щеше да вдигне купата в ръце по някое време.
А ако отдолу има въртящо поле, нищо не пречи да се изключи 20-30 секунди преди края на спирането с ръка.
Иван БГ:
Здравейте,
дали са на равно разстояние, или не няма значение. Има значение бройката. Имаме 5 броя, което прави, че има 5 сектора от 72 градуса, или 2 равно-противоположни вектора от по 36 градуса. Дали единият сектор ще е 70 гр. а другия 74 няма значение. Просто се намаля ъгловият момент. Стъпката ще бъде 36 гр. Най-силен ъглов момент се получава когато статора и ротора са с еднакъв брой магнити на еднакво разстояние. Публикувам формулата за изчисляване на ъгловият момент. А що се отнася за пумпала подкрепям Майстора не си губете времето с играчки. Отдавна сме минали тази възраст!
Бъдете!
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия