Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (21/123) > >>

макс1962:
GreenHulk, оценявам желанието ти да помогнеш и съм ти благодарен, но положението е " Късно е либе за китка"

GreenHulk:

--- Цитат на: макс1962 в Януари 22, 2015, 01:49:59 pm ---GreenHulk, оценявам желанието ти да помогнеш и съм ти благодарен, но положението е " Късно е либе за китка"

--- Край на цитат ---
Вече сте направили горния ротиращ компонент? Ок. Но може да се пробва и този вариант в бъдеще. Може и на друга установка.

---
за снимките след като ги качите, вземете адреса на самата снимка от бразузера с десния бутон  и го копирайте.

Аtos:
Макс, не копирай сайта от лентата, а някой от линковете, които ти излизат в дясно от снимката.
Сайтът вече работи ;)

макс1962:
Опитвам отново със снимките. Вече знаете, или гледате или триете.

Този път май стана. За тези, които следят какво правя - на едната е карданът. Към 25 кг. тежи. На втората е камионската главина, която ще е в основата, под карето на кардана. В този филм спирачният барабан ще играе ролята на маховик. Това, което е на снимката тежи точно 140 кг. Затова се наложи да разглобявам за да мога да натоваря всичко в лека кола.

kalin:

--- Цитат на: Брадатия в Януари 21, 2015, 07:56:15 pm ---Има доста по-прост начин! Осите на горната и долната шайба не са на една вертикала, а са разминати малко (може да се експериментира колко, според мощността на двигателчето). Тогава за един оборот има движение на тежестта по някаква траектория подобна на синусоида.

--- Край на цитат ---

Мисля, че Брадатия откри цаката на кардана в системата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия