Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
valex:
juliang
6 моделистки машинки са. А това не е плоча, а тъчпанел за дисплей.
макс1962
Ако е малко двигателчето (100..300W) отиваш в някой магазин за електроника и търсиш по-голям автотрансформатор (>=500W). С него си регулираш напрежението от 0V до 250V към двигателя и визуално си определяш оборотите които искаш.
Аtos:
Да, това, което предлага Валекс е най-практично засега.
Може да се сложи после и тиристорен регулатор на обороти, както предложи juliang, ползват се при бормашините, практически започват от 0 оборота.
Ще е добре да сложиш и разлика в ремъчните шайби (намаляваща предавка), което ще спомогне за по-висока плавност и по-голяма сила.
Препоръчвам ти засега да се спреш на автотрансформатора, защото след него после можеш да включиш почти всичко друго, ако се наложи!
Избери го мощен, обаче...
Радико:
--- Цитат ---Въртим огромни водни помпи, които се управляват честотно въз основа на консумацията, и си запазват характеристиките.
--- Край на цитат ---
juliang Тези огромни водни помпи не са ли трифазни бе пич.
Трифазните мотори се регулират перфектно с честотен регулатор, но макс1962 съвсем ясно е написал:
--- Цитат ---оборотите на малък монофазен ел.мотор
--- Край на цитат ---
За тази щуротия дето ще я прави му стига какъвто и да е колекторен мотор за променлив ток, я бормашинка, я миксер, ако ще да е и един регулатор по противоедс както писах по горе.Примерно:
--- Цитат ---"Регулатор 3" за бормашина (с обратна връзка) КТ201
--- Край на цитат ---
http://hobby.neomontana-bg.com/ който е на направо огромната цена от 1.80 лева.
Ако някой иска за свръхпрецизно управление двигател от пералня управляван от Ардуино аз имам разработен подходящият софтуер - беше за друго, но и тук ще стане перфектно с много малки допълвания.
Maistora52:
Макс, изглежда свирепо... си се ядосал на "енергото"! 8) 8) 8)
С теб сме!
Dedo pop:
Въпреки че съм сигурен 1000% в това че от тая работа няма да излезе нищо мога да ти подаря един колекторен двигател от пералня и блока му за управление.От пералня Горение е. Трябва само някой да разгадае как се свързват.Мисля че и голямата ремъчна шайба стои някъде в работилницата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия