Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
макс1962:
Дедо попе, благодаря за 1000 - та процента ( и 100 ми стигаха ), но да знаеш, че Господ ми е на помощ ;D.
Радико, въртящата се част на "тази щуротия" тежи точно 200 кг, има 2 огромни лагера, каре, още 5 лагера горе, триене от ремък и не знам още какво ще излезе. Дали двигателче от какво беше там, бормашина ли, кафеварка ли ще свърши работа?
Атос, навиреното рамо от твоята схема ми хареса, но не работи. Тежестта трябва да е максимално отдалечена от кардана, докъдето позволява конструкцията. Затова - 90 градуса. Пипнеш ли ги - тежестта се приближава.
Dedo pop:
Искам да съм честен. При 200кг ротиращи части ще ти е необходим доста мощен двигател мисля че ще ти трябва над 1,5киловата. Мисля че най-мощните монофазни двигатели са 2,2 или 2,5киловата.Ще трябва да го пускаш с инвертор. Виж във ВИКИ ВАТ имат едни до 300 Херца, по спомен бяха около 200лв но не съм много сигурен.Аз ползвам до 400 и не ми вършат работа. На какви обороти смяташ да въртиш нещото? Как ще го балансираш? Обърни внимание на балансирането че 200кг в неуправляем вид са нещо страшно. Закрепи го много здраво към пода.Предвиди и аварийно изключване на двигателя.
Радико:
макс1962
Не се опитвай да прескочиш сянката си. За къв чеп са ти тези 200 килограма. сигурно защото си опитал вече с 2 и с 20 и не е станало. Ако този принцип беше работещ щеше да стане и с 200грама като не работи и 200тона да сложиш пак няма да работи принципите са от значение не мащабите. като мащабираш постановката мащабираш и цената. ако ти е по силите това долу от линка действай ако ли не преразгледай си концепцията.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/product/details/6sl3210-5be-chestoten-regulator-sinamics-v20-trifaz-vhod-trifaz-izhod-2821-0052
макс1962:
Радико, скъпичко е. Ще преразгледам концепцията. Тоест, вече я преразгледах. За плавно увеличаване на оборотите на втората шайба ще използвам метода " Хлабав - обтегнат ремък".
Благодаря на всички включили се!
Аtos:
Макс, ето, че и Радико ти изтъкна същите доводи, които разисквахме на лични.
огромната установка е трудна за преправяне...страшно трудна за "гъвкаво нагаждане"!
Докато на един малък модел, можеш да огънеш и ос и рамена на ръка, понякога и 2 градуса са от голямо значение!
--- Цитат на: макс1962 в Януари 24, 2015, 06:02:04 pm ---Атос, навиреното рамо от твоята схема ми хареса, но не работи. Тежестта трябва да е максимално отдалечена от кардана, докъдето позволява конструкцията. Затова - 90 градуса. Пипнеш ли ги - тежестта се приближава.
--- Край на цитат ---
Извинявай - не те разбрах?
С какво наклонът на рамото приближава или отдалечава тежестта от оста? По хоризонталата можеш да си фиксираш каквото ти трябва рамо като проекция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия