Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
mi68:
На Мастора припомням.
При прибиране на ръцете, се преодоляват центробежните сили и оборотите се увеличават за сметка на центробежните сили. За справка дебели Физики.
Bat_Vanko:
juliang, разбирам желанието ти да се оспори всичко, което не съвпада с догмите на "модерната" наука. Ако конструкцията на фиг Б е монолитна тя наистина ще се държи като твърдо тяло и няма да се получи СЕ. Ако пък е свързана карданно от двете страни на наклоненият вал и се завърти с високи обороти, така че центробежните сили да изпънат конструкцията подобно на монолитна - отново няма да има СЕ. Но ако е свързана карданно и работи на сравнително ниски обороти - е трудно да се каже еднозначно. Повярвай ми и аз в началото мислех като теб. Невъзможно е само да влезеш там от дето си излязъл, но това не пречи да опитваш, нали...
макс1962:
Пичове, хрумна ми по-добра идея. Оставете разните схемички, разгледайте реалността и ми кажете какво мислите.
На мястото на колана ще бъде рамото заварено за кардана и с тежест накрая. Вижте добре, както 10-на пъти казах : на 90 градуса спрямо НАКЛОНЕНИЯ КАРДАН и сочещо към долните ъгли. Къде виждате друго място, където разстоянието между кардана и тежестта ще е по-голямо? Защото търсим рамо и тежест, нали?
Брадатия:
Някой да поясни за какво служат каретата, ако кардана не си променя наклона по време на работа?
Аtos:
Макс, ако това ще ти е реалният наклон, няма да можеш изобщо да ползваш принципа!
Наклонът не трябва да е повече от 5-10 градуса, казал съм ти защо!
Брадатия, карданът е да компенсира РАЗЛИЧНИЯ наклон на оста.
За да работи тая установка, наклонът на оста трябва да е променлив!
Обяснил съм го ПЕРФЕКТНО ЯСНО досега, който не го мързи, да ми прегледа постовете, няма да се повтарям!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия