Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
Аtos:
Ами...питам...?
Може би не са ми ясни някои неща, които ти (и други) по презумпция предполагате, че няма някой, който не може да ги разбере :D
Не мога да свържа поста ти - "дървен диск" с приложената схема...някакво "влакче" се катери по лента...?
Ама...нищичко не схващам :o
макс1962:
Снощи, провокиран от отговор 146 на атос и за да сложим точка поне на спора за ъгъла на кардана, си поиграх малко. Без даже да съм виждал през последните 35 години физика за 6 клас и без да ми дреме накъде сочели векторите се получи следният категоричен резултат : ЖЕЛАНИЕТО НА КАРДАНА ДА СЕ ЗАВЪРТИ Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНО НА ЪГЪЛА. Това със сигурност е закон на някой, но не ми се търси във физиката за 7 клас. Сега прочетете още веднъж мнение 150, бавно и внимателно.
Колкото карданът се изправя, толкова силата от гравитация, искаща да го завърти намалява и изчезва при вертикално положение. Да кажем, че изтича към или през главината.
Радико:
--- Цитат ---И моля, не оаквайте темата с тия магнити.
--- Край на цитат ---
Защо мислиш, че това е оакване бе Макс
Всичко публикувано в темата е на абсолютно един принцип на работа. Несъществената разлика е, че ти ще вържеш генератор на изходния вал на твоето устройство, а аз съм вмъкнал генератора директно вътре в устройството. И в двата случая става дума за движение породено от наклонена равнина. Ако не можеш да видиш приликите как виждаш начина по който ще работи твоята идея.
Maistora52:
Макс е прав - темата е за механична конструкция ползваща инерционно-гравитационни сили.
Друг е въпроса кое на какво прилича... и на мен кафето може да ми заприлича по вид на кока-кола, ама не е! ... или пък "турбоидите" на Шаубергер не са баш НЛО!
Така тази тема се очертава като сериозна ПРАКТИЧЕСКА разработка на Нашият Човек - Макс1962, за разлика от 98,76% теории и оа-ани други теми.
Наближава момента да направим негова Авторска тема от неговите постове тук!
И ако на някой му е зор да споделя свои асоциативни проблясъци извън всяка тема - НАПРАВИЛИ СМЕ И СИ ИМАМЕ "ЧАТ".
макс1962:
Искам да ви предупредя поне 2 седмици да не очаквате развитие по темата. Не, не съм отвлечен от извънземни, нито от земни ;D. Причината е грешка в конструкцията. Оказа се, че дългата шина, която чаках 8 дни няма да върши работа. Трябваше да служи за релса, път по който да обикаля карданът горе. Но при колебанията на кардана ( завъртанията му в двете посоки спрямо оста му, породени от приближаването и отдалечаването на тежестта до земята) ролката излиза от релсата и няма как да се върне. Затова сменям шината с тръба и ролка с канал по външния диаметър. Но единственото място, където могат да огънат тръбата в кръг с диаметър 2 метра е един цех на 60 км и на всичкото отгоре не правят услуги. Търся познати, които имат познати, които познават някой, който може да ме вкара там. Друго : един от лагерите е с вътрешен диаметър 80мм. Тук ми го предлагат за 90 евро. В БГ го намерих за 17 лева. Мои хора от Пловдив вече са активирани, но също ще отнеме време. Та така.......търпение и спокойствие. Ще стане!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия