Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
макс1962:
Не си прочел, не си разбрал или си забравил мнения 150 и 178.
За да не стане грешка - ъгъла го меря спрямо вертикала. Карданът стои вертикално и започвам да го накланям. Исках да е на 45 градуса, но карето не се съгласи и ми позволи до към 35. На око, нямам транспортир. Колкото ъгълът е по-голям, толкова повече тежестта се стреми да завърта кардана. Колкото повече се изправя, толкова повече се губи ефекта от гравитацията и при вертикално положение си оставаме само с една центробежна сила.
Горният мотор няма да види много зор, защото няма никаква сила за преодоляване. Движи лагер по релса. Товарът е теглото на кардана ( сега ) плюс килограмите, които ще дойдат от центробежните сили. Да, много ще са, но колкото и да са все пак се движи по релса, а не по пясък. Сега го бутам с лекота и един пръст.
Зелен Калчо:
Колега Макс, по една случайност имам Планетарна-хеликална предавка която е вързана към генераторната група посредством карданна връзка. Настройката на съосноста м/у ПХП и генератора се настройва с лазерни маркери за да се избегне разбиването на лагерите който се мажат със специални клюбери! Преди ПХП имам конусна валова връзка към двигателния механизъм.
Не разбирам как ще осигуриш гъвкава връзка между двигателя и генератора с постоянство на оборотите при отклонение на вала? При изместване на вала в двигателната част със само няколко градуса конструкцията ще изпадне в механичен резонанс и ще се разруши . Как си представяш вала в единият край да работи като центробежна спирачка а в другата част като центростремителен ускорител? Ластик ли или що, щом е от стомана? Вържи си едно копче с конец и дърпай дърпай додето получиш СЕ! По лесно е!
Поздрави!
GreenHulk:
https://www.youtube.com/watch?v=KJz9c87TKfY - "Как да си направим електричество"
По това, което е дадено във филма, господата дали не излиза, че са "наши хора" 8)
макс1962:
Зелен Калчо, като имаш време преведи ми на български първите 3 реда, че не разбрах какво имаш. Но даже и така, радвам се че го имаш.
А " като изпадне в механичен резонанс " и се разруши конструкцията, няма страшно! Ще я заваря пак, но с по-дебели електроди. Не ме е страх че може да се разруши, а да не излети. Че не знам каква посока ще хване.
За копчето няма да стане. Не намирам свободно и жена ми категорично отказа да ми даде конец.
Зелен Калчо:
Уважаеми колега Макс, исках да ти подскажа че това което правиш го имам в работещ вариант, само че не е разбалансирано. И няма как да е друго защото машината ще се саморазруши. Твоята постановка е играна милиони да не кажа милиарди пъти. Представи си разбалансирано предно колело от автомобил. Същото е! Двигател, вал, каре, макферсон, колело/генератор/.
П.п. Иначе много по лесно е да си купиш един виброшлаиф за опити.
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия