Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (49/123) > >>

vsl:
Трудно се намират по 100 вата ама има по 60. Добре ами с регулатор за халогенна лампа или от прахосмукачка няма ли да стане?

dymelsoft:
Всеки тиристорен регулатор може да се използва за регулиране на оборотите на четков мотор.
Точно такива се ползват и в бормашините и са много евтини.  Можеш да си купиш от всеки магазин фабричен.
Другия начин е да си го направиш сам, да речем по тази схема. :)

П.П. за по голяма мощност до 3KW използвай триак BT139 - струва само 50 ст. :) , диака DB3 струва само 5 ст. :)

lda_has:
Може да се ползва ето този фазов регулатор на напрежение. Регулира оборотите на двигателя от 50, 60 до максимум над 11000 не мога да си спомня колко бяха точно. Пробвано от мен и работи. Оборотите се регулират плавно. Издържа до 3000 W. Цената е поносима около 30 кинта. За повече информация на  tpetrov.com има и други.

Атанасов_Хасково

Dedo pop:
  Аз му предлагах подобен че и с регулатор но той отказа и замина другаде. Това е верния път. Но може и с ръчна бормашина с регулатор.Това е най евтиния и бърз начин.

lda_has:
Dedo pop Направих му едно клипче с телефона за да види как работи на практика. Sory клипа идва голям и не се качва. Да ме потърси на Skype. На снимката се вижда как се свързва. Работи без кондензатори.

Атанасов_Хасково

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия