Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (56/123) > >>

Dedo pop:
    Иване , ти поне си технически грамотен,предполагам си чувал за баланс и дебаланс.Как ще върти  дебалансиран товар с високи обороти? Както и да го въртиш каквато и орбита да му задаваш,/създаваш/  той си остава дебалансиран. За мен в случая е по интересно в случая кое ще се само разруши първо-поддържащата конструкция или ще изхвърчи тежеста.

макс1962:
mi68, точно така реших проблема с голямата шайба и по това поработих днес. Само дето е от мотопед някакъв.
  Не знам какво разбирате под 'високи обороти". Според мен трябва да са около 100. Ако са повече ще се получи.......завихряне ли, не знам как да го кажа, тежестта няма да има време да "пада"

макс1962:
Може и 60 да са. Ще се търсят опитно.

mi68:
Здравейте,
Цетробежната сила е нелинейна величина и е обратна на центростремителната. Да не се късат валове и оси,  ротори и колела се балансират. Тогава центробежните сили са компенсирани и на никого не пречат, но невършат работа. Тук се цели да вършат работа, но могат да скъсат вала, за това оборотите обезателно трябва да са ниски, 60-100 оборота в минута са приемливи може би оптимални!   

ppipilica:
И как се балансира центробежна сила.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия