Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (59/123) > >>

mind:

--- Цитат ---гравитацията върши полезната работа като за целта влагаме минимално количество енергия
--- Край на цитат ---

Представи си, че както си вървиш ти изпадат ключовете от джоба. Гравитацията ще свърши "полезната" работа, като ги залепи на земята. За да продължи да работи имаш два варианта.
1. Копаеш под ключовете за да продължат да падат.(отрицателна работа)
2. Навеждаш се и ги връщаш отново в скъсания си джоб.(отрицателна работа)

В случая обаче, ти тарикатски искаш да си опазиш кръста и използваш кукичка и корда и с (отрицателна работа) въртеливи движения (по оста на падане) създаваш центробежни сили, които да издигнат ключовете до нивото на джоба ти.
За работата като положителна и отрицателна, сами може да прецените, но за противодействието на центробежните сили на гравитационните е доказано. Като почнем с наклонените жироскопи и свършим с пистите на NASCAR.
Относно предавките: За да има промяна в оборотите, задължително ни трябва редуктор. Било то с ремъчни, зъбни или червячни предавки. Винаги имаме загуби.

Не ме разбирайте погрешно. И аз искам да го счупя тоя ЗЗЕ, но до сега все удрям на камък.

mi68:
/www.youtube.com/watch?v=pw3lpFvuzps
Интересна репликация!
/www.youtube.com/watch?v=g4KGjadObaY
/www.youtube.com/watch?v=nYaNN1IBPwc

mind:
RUS, веднага ти отговарям!
1. Ако завържа пръчката с моркова, може изобщо да не съм в каруцата.
2. Ако спра да давам сено на магарето и то ще спре!
Моркова ще го движи докато изчерпа запасената енергия в него!!! Т.е. сено.

Ще добавя т.3 в моя пример:
Ключовете ти, за миг стават по-леки от въздуха (ефект на Хъчисън) и се издигат на нивото на джоба ти. Тогава съм съгласен, че гравитацията ще работи. Стига енергията за ефекта на Х. да е по-малка от тази на падащите ключове.

Тук, обаче се коментира мотор, редуктор и купчина железа, въртящи се по различни оси и траектории, произведен 39-та. А пък ние, 75 години не можем да повторим с наличните видео и PDF файлове. Да не говоря за усъвършенстване.
Освен това, мотора от клипа приемаме, че е 93W асинхронен с 1500 или 3000 об. Нека приемем по-ниската стойност, като редуцираме 1/15 и получаваме 1,4 kW при 100 об. Твърде груби сметки, но показват, че струговане е възможно с тези параметри. Даже струговането в клипа не е нищо по-различно. Разликата е в това, че той не задвижва директно струга, а ползва генератор, което е с по-лошо КПД, но пък е ВПЕЧЕТЛЯВАЩО.

mind:
mi68, какво видя в първия клип с металния конструктор от детството ми?
Аз лично - нищо. Един човек клати бутален механизъм (чак ще събори конструкцията) за да завърти едни "хитри неща". В последствие, ги задвижва с външно захранване, но понеже и то не е достатъчно им помага с ръка (даже с две). И накрая изключи лабораторното и бля, бля, бля - устройството спря!

Питам: Какво трябваше да разберем от този клип и други подобни?
          Защо трябва постоянно да се възхищаваме от НЕ работещи youtube - клипове, пък и да ги репликираме.
Ако работеха, нямаше да са така свободно на показ.
И последно! Като искаш да покажеш нещо, може да го направиш на площада пред свидетели, с нужните доказателства, фото и видео копия.
Не може да си толкова умен да измислиш нещо и едновременно да си толкова глупав, че да не знаеш как да го презентираш.

П.П. Уважавам темата "Valex теория", защото там човека разсъждава на глас. И той е готов да посрещне градивните критики, за да разбере дали работи идеята му. Само така се стига до истината.

Аtos:
mind, много дъвчене на темата вече направихме...
Аналогията на RUS е добра, магарето е гравитацията, тя едва ли скоро ще "изнемощее от глад":)

Някой го беше казал в предни постове - управлението горе само "лъже" баласта, променяйки му ъгъла на лоста и по този начин го кара да компенсира наклона!
Няма постоянни обороти, движението е на тласъци, поради тази причина се слага "чупещ" лост и балансна противотежест!
Имаме избързване и забавяне на въртенето...
Тук се комбинира въртене, гравитация, центробежност и лост от втори род.
Номера е в намирането на точните съотношения (тежест, дължина, обороти, отстояния и ъгли), за да може да се СЪГЛАСУВА оптимално този процес:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия