Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (65/123) > >>

lda_has:
Получава се усукване на оста спрямо рамото което я върти и лагера в точка "А" на оста Z. Получава се и друг ъгъл в различна посока спрямо вече съществуващия.

От втория получил се ъгъл тежестта се повдига и променя първоначалната си траектория.
След компенсиране на въртящия момент се връща постепенно в нормалната си траектория и получели я се допълнителен ъгъл изчезва.

Атанасов_Хасково

Аtos:

--- Цитат на: lda_has в Юли 19, 2015, 08:13:26 pm ---Това твърдение не е вярно.

Подаваш примерно 5 оборота, получаваш също 5 оборота. След завъртането тежестта също се завърта с 5 оборота по нейната си траектория. В точка "В" на оста трябва да е също с лагерно тяло през което минава карданна връзка за предаването на въртеливото движение на оста.

Тежестта "Т" движейки се по нейната си траектория за момент изостава при натоварване в точка "В" след което сама се ускорява до броя на подаваните обороти в случая 5.

Атанасов_Хасково

--- Край на цитат ---
Ами...ВЯРНО Е! Никой не ти е казал, че се сравняват ОБОРОТИ!
Целта ти горе не са обороти, а отклонение в ъгъла на вала! Дали ще го постигнеш с въртене, клатене или духане...все тая!

--- Цитат на: Dedo pop в Юли 19, 2015, 08:52:57 pm ---  А сега ми обяснете как тежеста ще изостане/избърза в някаква точка при положение че е твърдо свързана с вертикалната ос?

--- Край на цитат ---
Ами...не е твърдо свързана, а лагерува! Вижда се от елементарната схема, която показах!
Освен това ви се губи ЛОГИЧЕСКИ връзката - изоставането или избързването е спрямо НАКЛОНА, а не спрямо оборотите!
Да, трябва да има "приплъзване" и в кой участък ще е - чисто конструктивно решение!

макс1962:
Да не се хабя напразно...... :D, който се интересува да прочете пост 248. При промяна на оборотите горе между 20 и 80, при промяна на килограмите на топуза между 20 и 50 и при всякакви комбинации между тях, историята си е същата. Не мога да накарам барабана да се върти ..... да кажем плавно. При затормозяването му със същата 4 метрова греда, ако дърпам много силно, за секунда спира да се върти. Но горе продължава да се върти   кардана по окръжността и топузът се вдига. Като достигне някаква точка, "пада"изведнъж и завърта барабана на половин оборот. Ако не давам много зор на барабана става същото, но без пълно спиране. Всички тези колебания се обират от ремъците. Понеже елмоторът горе си работи и изобщо не го интересува накъде пътува барабанът. Сещате се, че при това положение няма да издържат и час ( ремъците).
Засега нямам идея как да продължа. Като ми хрумне нещо ще ви информирам.

Аtos:
RUS, кой говори за забързване или ускоряване?

Говоря само за ИЗПРЕВАРВАНЕ, което е различно:)

Не говоря също и за по- голямо ъглово отклонение! Виж колко съм го начертал в схемата...

juliang:
Ето аз как виждам нещата - съвсем грубо чертежче нахвърляно в кад-а.
Забравих да сложа буквички - да приемем че най-левия е "А" а най-десния - "Г"

Ако топуза виси в такова положение, че неговата връзка към пръта сочи към оста на въртене на механизма, то топуза ще е в най-ниско положение. Топуза ще се стреми да остане там - най-лява картинка ("А"). В момента в който приложите някакво усилие да завъртите лоста обратно на часовниковата стрелка, топуза поради инерцията си ще изостане малко. Ще застане в някоя от позициите "Б"-"Г". Но това ЩЕ ВИ КОСТВА ЕНЕРГИЯ - точно толкова, колкото да повдигнете топуза на някаква височина, както се вижда в горната половина на картинката. В момента в който топуза е повдигнат, той ще изпита желание да пада и да догони най-ниската си точка ("А"). Ще започне да се движи равноускорително - все едно пада. Вие ще имате два избора - да ускорите въртенето на лоста за да оставите топуза "да гони" или да въртите равномерно, при което топуза по някое време ще догони и ще подмине най-ниската си точка. В този случай топуза и ще се качва-сваля нагоре-надолу.
И в двата случая НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИТЕ.

П.С. Малиййй... докат чертая Макс е писал. И е написал точно това, което аз съм начертал и написал :)
Ма така ще е ... кат не ми вярвате.
Макс, кажи ми честно - това което съм нарисувал отговаря ли на реалното поведение на това, което наблюдаваш при експеримента? Дай и снимки на уреда ако е възможно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия