Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (66/123) > >>

Аtos:
juliang, навлизаш в нещата, но аз се уморих...повярвай...
Няма как да го разбереш, докато не вземеш прът и не му сложиш тежест, накланяйки го отгоре...спирам да пиша в тая тема.

juliang:

--- Цитат на: RUS в Юли 20, 2015, 12:03:53 am ---Тежестта ще се вдигне ли спрямо оста?

--- Край на цитат ---
В този момент - не. Височината й няма да се промени, ако тежестта остане на същото място.

--- Цитат на: RUS в Юли 20, 2015, 12:03:53 am ---После спираш с накланянето на оста и пускаш тежестта.Какво ще се случи?

--- Край на цитат ---
Ще завърти оста така, че да застане в положение "надолу" на твоята картинка - там където сочи бялата стрелка. Ще се стреми винаги да е под оста, защото там ще е най-ниско.
Но това не ми помага да разбера принципа на работа ...

П.С. тежестта няма как да остане на същото място - синята черта е по-къса от червената. Така че това което предлагаш няма как да стане.

juliang:

--- Цитат на: juliang в Юли 20, 2015, 12:09:31 am ---П.С. тежестта няма как да остане на същото място - синята черта е по-къса от червената. Така че това което предлагаш няма как да стане.

--- Край на цитат ---
Това го дописах, явно не си го прочел.
Нарисувай оста да лежи на окръжността, тежестта да е в най-ниска точка и тогава намери друга позиция на оста, така че тежестта да не се повдига. Защото тази картинка показва неработна фаза - по време на работа оста никога няма да е в центъра.

Реалното работно положение ще е такова:

lda_has:
RUS по твоята картинка няма как да се вдигне или падне тежестта. Премести стрелката още на 90 градуса да станат 180 и помисли или направи опит и ще разбереш. По описания начин тежестта се намира в нулево положение и колкото да накланяш оста топуза няма да се повдига или да пада казва се "нулева точка", но при 180 градуса вече ще се казва горна точка  и започва да се спуска надолу по траекторията на движение. Ако продължиш да местиш оста, тежестта ще продължи движението по променливата траектория до момента на нормализация между ъгъла на отклонение на оста и нормалната траектория на тежестта. Когато се нормализира въртенето траекторията на тежестта ще съвпадне с именно с нулевата точка към която се стреми тежестта.

Атанасов_Хасково

juliang:
РУС, човече ... тая схема сега откъде я измисли? Кога е ставало въпрос че тежестта ще е концентрична около оста? За пръв път говорим за такава схема (не че тя ще работи...).
Нека да изясним върху какво ще спорим като за начало. Защото наистина имам чувството, че всеки си представя нещо различно - имам предвид коренно различно като кинематична, и дори като статична схема.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия