Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (74/123) > >>

juliang:
Уффф... добре, приемете го за въртящ момент.
Онуй, дето бута оста по кръга горе, карайки я да обикаля.
Имаш механизма, имаш спирачка долу, имаш топуз дет се е повдигнал. Силата която дърпа топуза надолу преодолява силата, която спира оста да се върти. Това е в първия исторически момент. Дотук сметката излиза.

Във втория исторически момент имате хем силата на спирачката която спира въртенето, хем топуз който трябва да повдигнете обратно до предишното му положение. Откъде ще дойде тая сила бре хора? Топуза вече няма енергия - вие сте я прахосали в спирачката.

Laic:

--- Цитат на: juliang в Юли 23, 2015, 04:45:32 pm ---...... Откъде ще дойде тая сила бре хора? .....

--- Край на цитат ---
     "Дайте ми опорна точка и ..." - ЛОСТ. С малко сила предвижваме "топуза" и системата отново е в неравновесие ....

Радико:

--- Цитат ---     "Дайте ми опорна точка и ..." - ЛОСТ. С малко сила предвижваме "топуза" и системата отново е в неравновесие
--- Край на цитат ---
Остроумно, ноо остроумието минава само при лакардиите. С остроумие може да преметнеш някой съдия и да прескочиш някой човешки закон. За природните, съдии няма защото те са неумолими.
Лоста е като "Рубик-кубче" от едната страна редиш, от другата разваляш. В случая печелиш от по малко необходима сила, но губиш от необходимото по голямо разстояние "или време" се е тая
Получава се:
 Пренесох 20 кила на 50 метра а пък ти си пренесъл 10 кила ама на сто метра и решаваш, че си свършил по малко работа щот са 10 кила.
Блажени са вярващите ама физиката си е физика.   

Аtos:

--- Цитат на: Радико в Юли 23, 2015, 05:30:23 pm ---
 Пренесох 20 кила на 50 метра а пък ти си пренесъл 10 кила ама на сто метра и решаваш, че си свършил по малко работа щот са 10 кила.

--- Край на цитат ---
Не, свършил съм повече, щото съм пренесъл и задника си с 50 метра повече от теб ;D ;D ;D
И пак...докато разсъждавате с логиката на "правата лопата", сметките ви няма да излизат, разбира се:)

Ksurnev:
Файла, който прикачвам по-долу ще ВИ бъде много полезен в този спор.
Може да бъде много полезен и в други теми.
Някой може да го приеме за обида, но нямам такова намерение.
Все пак, ако има засегнати се извинявам предварително.
Поздрави от Смолян.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия