Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (78/123) > >>

juliang:

--- Цитат на: RUS в Юли 24, 2015, 07:37:27 pm ---juliang сега в пригледния чертеж на atos си представи трета и четвърта посока на задвижване на оста - към теб или диаметрално против теб,а не наляво или надясно както е в синьо и червено.Тежестта както е отдясно на схемата в двата случая се наклони и тя с оста към теб или против теб ще се вдига ли нанякъде ?

--- Край на цитат ---
Приемаме че я дърпам към мен. Тежестта и тя идва към мен. Безплатно при това, с излишък на енергия. Всичко е идеално, танци и песни.
Обаче оста вече НИКОГА няма да се върне обратно във вертикално положение сама. Сега ти ми обясни когато оста вече е наклонена към мен, тежестта и тя е към мен ... що ще чиниш? Вече нямаш никаква възможност да движиш оста в посока, в която тежестта да падне още повече. Накъдето и да я мръднеш - тежестта ще трябва да се вдига. Затова обяснявам, че картинката не е вярна, не отразява установката в работна позиция.

--- Цитат на: RUS в Юли 24, 2015, 07:37:27 pm --- А в случая с ''гравитационната прашка'' какво плащаш за ускорението което получава сондата за сметка на гравитацията на голямата планета?

--- Край на цитат ---
Ти лично нищо не плащаш. Плаща планетата, която си използвал за трамплин. Плаща с неизмеримо малка промяна на траекторията си и/или на скоростта си. Сондата "открадва" малко енергия и след това "дим да я няма" - тя със пълни джобове, планетата малко по-бедна.

--- Цитат ---However, the spacecraft's arrival was carefully timed so that it would pass behind Jupiter in its orbit around the Sun. As the spacecraft came into Jupiter's gravitational influence, it fell toward Jupiter, increasing its speed toward maximum at closest approach to Jupiter. Since all masses in the universe attract each other, Jupiter sped up the spacecraft substantially, and the spacecraft slowed down Jupiter in its orbit by a tiny amount, since the spacecraft approached from behind. At this point, Voyager 2 had been sped up enough by Jupiter's gravity to get a speed greater than Jupiter's escape velocity. As it left, it slowed down again, but it never slowed all the way to the speed it was before getting to Jupiter. It left the area near Jupiter faster and in a different trajectory. This technique was repeated at Saturn and Uranus.
--- Край на цитат ---

Сори, по-елементарно от това не мога да го намеря написано.

--- Цитат на: RUS в Юли 24, 2015, 07:37:27 pm ---Ти въобще наясно ли си за какво иде реч?

--- Край на цитат ---

А ти наясно ли си?

juliang:

--- Цитат на: RUS в Юли 24, 2015, 09:05:21 pm ---Ел.вигателя върши тази работа за отклонението на оста вместо теб по предварително зададена траектория на оста.Минималното количество енергия вложено за отклонението е насравнимо по-малко от получената за сметка на гравитацията.

--- Край на цитат ---
Не можеш да преместиш оста наляво или надясно без да повдигнеш тежестта. А енергия от гравитацията можеш да получиш само ако спуснеш нещо на по-ниска точка от тази, на която то е в момента.

И конкретния въпрос: "Как ще получиш нещо от гравитацията, без да спуснеш тежестта?" А нея няма как да я спуснеш повече, щото тя вече е в най-ниската си точка.
Моля, не използвайте "получена за сметка на гравитацията енергия". Заменето го със "спускане на тежестта" и ще видите колко безмислено ще звучи всичко което е написано.

--- Цитат на: RUS в Юли 24, 2015, 09:05:21 pm ---И нека ти подчертая нещо много важно - ОСТА НЯМА НУЖДА ДА ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ЦЕНТЪРА ДОКАТО МАШИНАТА ИСКАМЕ ДА РАБОТИ НЕПРЕКЪСНАТО!
Оста има за траектория обърнат конус с върха надолу където е опорната и точка.Преминаване на оста през центъра отново  НЯМА!
Да ме прощават админа и модераторите за това че ползвам такива методи за привличане на вниманието.

--- Край на цитат ---
Т'ва се надявам Атос да го прочете преди да почне да рисува следващата картинка с която да ми обяснява как точно работи системата.

П.С. ето няколко кадъра от видеото на Макс:

Така само за илюстрация, да се види къде е тежестта, дали се повдига или спуска като закъснява спрямо оста...

juliang:

--- Цитат на: RUS в Юли 24, 2015, 09:22:14 pm ---Ами тогава след като си лишен от въображение ти предлагам мислено да се преместиш ти самия така че тежестта да ти остане отново отдясно както е на картинката и пак да си в изходна позиция и да теглиш оста към себе си спрямо новото и положение в което си я оставил в равновесие.

--- Край на цитат ---
Сам преди 1 пост каза, че оста никога няма да е отново вертикално. Тоест няма как да застана така, че да виждам системата по начин, нарисуван в картинката.
Преди няколко страници нарисувах една картинка. Ти ми кажи има ли нещо грешно в нея?

Това същото се вижда и от кадрите от видеото на Макс, които постнах по-горе.
В момента, в който тежестта изостане, тя трябва да се повдигне. Няма начин да остане на същата височина - просто геометрия.

mind:
Ще се опитам за последен път с картинки да опиша какво се случва на "забавен кадър".

Ако силата на товара е равна или по-малка от силата на тежестта ще застанат в някакво
равновесно положение (фиг.2)(фиг.3)-и да - без усилие, но за сметка на вече падналата
до някъде тежест. Височината на падане зависи от ъгъл (а) на (фиг.3)
Сега гледаме (фиг.2), където се вижда възможния ход на тежестта изцяло зависещ от
F-товар. При F-товар = 0 тежестта пада до ДМТ. Най-голям въртящ момент има в положение
90*(черната топка), където F-товар = F-тежест. В зависимост от двете сили, тежестта
ще застане в някоя от точките в равновесно състояние (примерно червената) и вече трябва
да се приложи сила F-смяна ъгъл. За Вас е "смяна на ъгъла", за мен е "опъване","влачене",
"дърпане", на товара с помощта на не променящото се рамо (L).
Вие като искате, така му викайте. Просто игра на думи, ама силите са си все същите.

Предполагам, концепцията на atos, е да има постоянно променящ се ъгъл (а), движение
на оста по елипсовидна траекторията и по този начин да постигне нещо, като
"камшичен удар" и от инерцията и намаляване на ъгъла да се връща в изх. позиция...

juliang:
Еваларка mind за схемата.

Сега питам аз ако топуза е в положение означено с "ДМТ" (а това ще е положението, при което машината ще стартира) накъде по дебелата окръжност можеш да преместиш оста така, че топуза да слезе по-ниско от ДМТ (за да имаме някаква печалба все пак от гравитацията). Аз такова място не намирам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия