Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (81/123) > >>

Аtos:
Нали това ти казвам и аз, че не можеш да го разбереш, защото мислиш в друга посока.
И ти писах, че тежестта е с твърда връзка към кардана, как да не стига моментът до долу?
Примерът ти за камиона ползва само инерцията на масата, не падането, разглеждаш само половината концепция от което нищо пак няма да разбереш.

Макс ти го каза - за да го разбереш, трябва да усетиш първо нещата, направи си прост, домашен експеримент, не е сложно!

Обзалагам се, че и пръста си не си мръднал, за да разбереш ефекта!!!
Вземи един прът (стара точилка или друго), бодни и два пирона в краищата по оста, срежи главата на долния.На разстояние 1:5 някъде отдолу закрепи една тежест около 1-2 кг. може и с тиксо или изолирбанд, не е нужно да гониш определено рамо, стига известна екцентричност.
Бодни долния пирон в "паркета" и хвани горния с пръсти, пробвай да накланяш кръгово или линейно.
Докато не го направиш това, нищо няма да разбереш, хайде, да не те мързи чак толкоз ;D

juliang:

--- Цитат на: atos в Юли 26, 2015, 12:08:37 pm ---Примерът ти за камиона ползва само инерцията на масата, не падането, разглеждаш само половината концепция от което нищо пак няма да разбереш.

--- Край на цитат ---

Водата кат се събере в задната част се повдига, Атос. А и постоянно ми говориш за падане, дума не обелваш за повдигане.
Аз точилки съм въртял, ти вземи една прозрачна бутилка и разгледай какво става кат я буташ напред-назад.

И за да бъде още по-близо до конструкцията на Макс - замени цистерната на камиона с една четиринога стигаща на 2 метра над каросерията, от която виси топуз 1 тон.

Аtos:
juliang, не ми говори за инертността на тежки флуиди, те нямат нищо общо.
И...нищо не си въртял, не лъжи тук.

juliang:
Вчера си играх да рисувам 3D на аутокад-а. Вляво е тежестта увиснала точно под кардана, вдясно е тежестта изостанала на 45 градуса. Горе е изглед отстрани, долу е изглед отгоре.
Интересува ме откъде ще дойде силата, която да вдигне топуза на тия 61.88 мм?
Чертежа е абсолютно точен, размерите са реални - такива каквито излизат.

Атос, няма никакво значение дали плискаш флуид или топуз - инерцията си е инерция, масата си маса.

Аtos:
juliang, не те разбирам и тая схема няма общо с принципа, поне аз не го схващам.
Кви са тия безумни градуси и чудеса?
Повече от 4-5 градуса наклон са безумие...
Вземи нещата В РЪЦЕ - ама буквално...тогава ще говорим пак. Дотогава...дерзай!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия