Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (2/123) > >>

Аtos:
Не, бре, Ванко, за това говоря:
http://novanews.bg/news/view/2014/09/16/86432?utm_source=flip.bg
а оня, другият линк, който ти гледаш беше само за пример:)))

Bat_Vanko:
atos, примера с двигателя не е коректен: когато натовариш един двигател - неговите обороти падат и се налага да подадеш повече енергия към него за да ги поддържаш. В случая повече гравитация ли ще подадеш след натоварване?
Поясни ми моля те, кое въртене трябва да бъде синхронизирано с кое?

Аtos:
Охххх, караш ме да се повтарям...какъв пример да измисля още?
Ок, гледай сега...ти можеш ли да смажеш човек ей-така, с два пръста или с една ръка?
Навярно не?И аз така си помислих...
Представи си сега, че имаш окачена една тежест около 500 килограма на стоманено въже дълго около 10 метра, представи ли си го?
Ха сега, представи си, че с леки, кръгови движения(с ръка) в най-горната част на въжето постепенно го развърташ в кръг(залюляваш го кръгово)-въжето се движи по контура на въображаем конус, нали така?
Долу, тия 500 килограма започват да се въртят в кръг, набирайки скорост, това придава на тежестта голяма кинетична енергия, ако човек застане на пътя и - ще го размаже!И това си го постигнал само с част от силата на ръката си, важно е да се влезе в резонанс.
В това е идеята, да се използва инерцията на масата, като само я управляваш в горната част на въжето, в случая-лоста!

Аtos:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Септември 16, 2014, 08:23:45 pm ---atos, примера с двигателя не е коректен: когато натовариш един двигател - неговите обороти падат и се налага да подадеш повече енергия към него за да ги поддържаш. В случая повече гравитация ли ще подадеш след натоварване?
Поясни ми моля те, кое въртене трябва да бъде синхронизирано с кое?

--- Край на цитат ---
Коректен е!В случая подаваш повече ток на моторчето отгоре, което развърта маховика, важно е, че с този ток се получава много по-голям въртящ момент в долната част, поне така твърди изобретателят!

Maistora52:
Според мен разработката на Млеченков и Ганчев е ГЕНИАЛНА.
Само никъде не виждам къде "играе" гравитационната компонента. Че тежи нещо - тежи. Това не означава, че участва във въртенето. Виждам само центробежно-инерционни сили... много хитро усукани с шарнира (кардан-а) отдолу... Нещо ми напомня и на "Усилвателя на мощност на Фернандо Сиско Рамос"... само че, вертикален.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия