Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
макс1962:
miromad, благодаря, но не можах да схвана принципа. Нито откъде ще дойде повечето енергия ( от центробежните сили ли? ), нито откъде излиза. Освен това вече е късно да променям проекта. Приемат се само идеи за подобряването му ;D.
Maistora52:
Атос, това на чертежа по-горе не ползва гравитационната компонента. Точно така аз се бях заблудил в началото при "огледа" на Ганчево-Млеченковата конструкция, като мислех, че тежестта долу се върти в една равнина УСПОРЕДНА на земната, и се чудех къде е "мандахерцането" нагоре-надолу - поне така разбирам чертежа ти.
Аtos:
--- Цитат на: Maistora52 в Януари 21, 2015, 09:31:56 am ---Атос, това на чертежа по-горе не ползва гравитационната компонента. Точно така аз се бях заблудил в началото при "огледа" на Ганчево-Млеченковата конструкция, като мислех, че тежестта долу се върти в една равнина УСПОРЕДНА на земната, и се чудех къде е "мандахерцането" нагоре-надолу - поне така разбирам чертежа ти.
--- Край на цитат ---
Е, не...траекторията долу трябва да е "серия подскачащи параболи", за да работи!
Иначе при равномерност няма как да се излъже посоката на гравитацията.
Просто я чертах набързо, но за човек, решил да направи модел, това ще стане ясно.
Нещо такова трябва да е:
Освен това трябва да се намери и нужното ЪГЛОВО ИЗМЕСТВАНЕ по вертикален изглед.
Не успях да измисля гъвкав начин за подаване на въртящ момент от горната страна...
помагайте?
juliang:
--- Цитат на: atos в Януари 21, 2015, 02:58:38 pm ---Е, не...траекторията долу трябва да е "серия подскачащи параболи", за да работи!
Иначе при равномерност няма как да се излъже посоката на гравитацията.
--- Край на цитат ---
Подскачането включва както спускане, така и изкачване. За да не падне топуза на земята, трябва височината на повдигане да е равна на височината на спускане. Което води до... сами се сещате.
Аtos:
Принципно е така, но...
В точката, която тежестта е в най-долно положение, оста вече се е изместила и я повдига с много по-малко усилие, защото е точно над нея и се получава огромна разлика в лостовия принцип.Затова там се забавя въртенето-печелим сила, но губим изминато разстояние!
Представи си го-балансираш лост с ръка във вертикално положение, като тръгне да се накланя, гравитационният вектор вече има голяма проекция по хоризонталата.
Ако компенсираш разликата в наклона с бързо движение (което не изисква много сила, а само придвижване), изправяш лоста във вертикално положение и гравитационният вектор се изправя надолу, с нулева хоризонтална проекция. И това постоянно, на тласъци.
Този принцип се ползва тук, не се сещам как по-добре да го обясня засега.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия