Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
Радико:
Не бързай с тези експерименти, карай последователно. Първо захрани успешно с електроенергия консуматор с по голяма мощност от входящата. В противният случай при неуспех изобщо няма да си наясно от къде е проблема. И ще почне една епопея, да не ти разправям поне още 20 страници коментари.
Бързай бавно.
макс1962:
Радико, нали точно това се опитвам да направя. Отгоре подадох стабилно "захранване". Вече не падат или се късат ремъци, не се огъват оси и върви добре. Обаче със саморъчната спирачка нищо не може да се разбере. Затова изведох движението от барабана,увеличих оборотите чрез голяма - малка шайба и за да не купувам генератор само за един експеримент се надявам елмоторът, който имам да свърши работа.
Дедо поп, съжалявам, не те разбирам.
Единият кондензатор, който имам е 16 микрофарада, по другия няма никакви надписи. 2 пъти по-малък е като размери.
макс1962:
Трябваше да е снимка на елмотора. Ако номерираме клемите от ляво на дясно 1,2 и 3 на горен ред и 4,5 и 6 на долен ред, къде и какво да закачам.
Радико, ти си.
Радико:
клеми 1,2,3 ги замостваш би трябва да си има мостчета те са едни ламаринки като цифрата 8.
Ако случайно ти дава 3х220 а ти трябват 3х380 премести мостчетата вертикално. сиреч мост между 1-4. 2-5. 3-6 останалото както съм писал ако е за една фаза ако искаш да искараш трифазно виж PDFа
качен от krasias
макс1962:
Да видим дали схващам правилно.
Клеми 1,2 и 3 в момента са съединени с ламаринките. Хоризонтално. Там не пипам нищо. От 4 и 5 закачам кабели за контакта. Кондензатора го свързвам също с 4 и 5. Акумулаторът отива на 5 и 6 с искра за възбуждане.
Кондензаторът предполагам е пусков, защото е от някакъв мотор или помпа. Колко минути ще издържи за проба?
Откъде в Пловдив може да се купи работен кондензатор? Ако някой знае адрес на магазин, моля да пише веднага. Утре вечер жена ми лети насам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия