Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (110/123) > >>

Чичо НОНЧО:
Ха!
Нищо не съм споменал за обороти! Как ти хрумна?

CPU:
Трябва да стане.
Това, което казваш за оборотите важи само когато се черпи реактивна енергия от мрежата, и за да влезе в генераторен режим трябва да се развърти с надсинхронна скорост.
Когато имаме самостоятелен асинхронен генератор, самовъзбуждането се осигурява от кондензаторите и честотата на напрежението може да е по-малка от 50 Хц.
Напрежението силно зависи от характера на товара ( активен, реактивен)  и може да се регулира с включване на активен товар (реотани). Това което пише в дебелите книги не е много обнадеждаващо- голяма кондензаторна батерия и нискоефективно като цяло.

макс1962:
Ако някой е започнал или има намерение да започва нещо подобно, препоръчвам да спре и изчака. Нещо не е наред с принципа. Трябва ми време да разбера какво става.
След монтиране на две " стъпала " от шайби ( от голяма на малка) за да вдигна изходящите обороти от 50-60 на 2000........ами всичко спира само като пипна последната.

Dedo pop:
      Нормално. Вдигаш оборотите- сваляш въртящия момент.Някъде се дискутира във форума.Сваляш и мощноста с КПДто на двете предавки.Още в началото писах че съм изключително скептичен към възможностите на тоя "механизъм". Ще се опитам да ти обясня какво имам в предвид:
      Изходно положение:Имаме двигател който върти някакъв "механизъм" който от своя страна върти генератор.Идея гранде е генератора да завърти двигателя и да остане нещо за консумация. Да ама всяка консумация се заплаща.
      Хайде да направим няколко сметки:
       КПД на електро двигател 0,9
       КПД на електро генератор0,9
       Значи имаме гарантирани загуби в тях 81%.
       Какво означава това- че очакваме "механизъмът" да ги компенсира и да произведе тия 19% че и още малко за да има нещо за консумация. Но ако имаме "механизъм" които ни дава 19% прираст на вложената енергия за чий ни е двигател? Не е ли по лесно да му се даде първоначален тласък и да го оставим да се саморазвърта? И да ползваме тия 10% за консумация?
       Какво ще е поведението на тоя "механизъм" - той  трябва да се ускорява на всеки цикъл/оборот/ със 10% от вложената енергия до безкрайност.
        Е те такова животно нема.

Радико:
RUS
Искаш да убедиш мен и останалите "скептици" че имаш две картонени кашончета с по една ос отгоре и отдолу всяко. Като "разглеждаме всяко поотделно" няма СЕ защото би разглеждаме непълно Като ги турим едно връз друго да им се куплират осите и едното върти другото се появява по магически начин СЕ защото кашончетата си взаимодействат помежду си. как бе с оргон ;о си взаимодействат с етер ли с прана ли. Би му мамата ти удари кадуцеуса у земята отсекаде. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия