Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
dmitarp:
Наистина не знам какво търся в тази тема, но едно нещо го знам със сигурност. В механиката няма тайни, там всичко е известно, което ще рече, че всеки механизъм може да се анализира преди да се построи и със 100 % сигурност да се каже какво може да се очаква от него. Аз съм го анализирал този механизъм и мога на 100% да кажа, че няма да стане това, което очаквате, а именно енергия в +
kd_dinev:
Тогава те питам съвсем конкретно-когато се анализира един механизъм,в който има въртящи се части и или преди да се конструира вземат ли се впредвид наличието на ЦЕНТРОБЕЖНИ СИЛИ и възможността частите да му се разлетят във всички посоки или не???Или конструктора си казва-какво ме интересува това,нали класическата механика и в частност dmitarp са казали,че тези сили са "фиктивни" какво има да се занимаваме с тях?И как по специално ти го анализира ТОЗИ механизъм без да отчетеш действието на ТЕЗИ сили?И още един въпрос-защо любимата ти класическа механика не може да обясни точно турбулентните движения на флуидите-дали защото по същество те са въртеливи движения?И това не те ли навежда на мисълта,че класическата механика просто няма необходимия инстументариум да обясни явленията от заобикалящия ни свят в цялата им сложност???
Dedo pop:
Или ти нямаш необходимия хардуер.
juliang:
--- Цитат на: kd_dinev в Септември 16, 2015, 12:24:48 pm ---... какво в действителност поражда центробежните сили и защо те съществуват само в системи движещи се с ускорение? Какъв вопъл,какъв стон искаш за това нескопосано нещо дето си го публикувал???Но дори и там-Отговори моля те ясно и категорично-тежеста ще увеличи своята кинетична енергия-откъде идва тази енергия плюс и кой е източника й???
--- Край на цитат ---
Центробежната сила се поражда поради факта, че нещо не позволява на тялото да се движи праволинейно.
Центробежната сила съществува и в системи, въртящи се равномерно, без ускорение. Съществува и в системи, които се движат със намаляване на скоростта на въртене.
Тежестта ще увеличи своята кинетична енергия за сметка на енергията, която завърта дадената система.
Точно по същия начин, по който ще увеличи енергията си, ако ускориш тежестта праволинейно.
kd_dinev:
Аз колкото хардуер имам,ти и десет живота да живееж няма да го постигнеш!Избягвай моля те личните нападки-ако ще отговаряш конкретно на въпросите отговаряй,ако не-не се прави на много остроумен,защото не си!О, Юлиане ти се появи-тия работи дето си ги писал и баба ги знае-питането е конкретно-ако знаеш конкретно нещо за природата,за същността им тогава го кажи!И все още не си ми отговорил на въпроса:ако силата е радиaлна,защо чука пуснат от чукохвъргача излита по тангентата?И с ускорение ли излита или не?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия