Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (117/123) > >>

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Септември 17, 2015, 05:27:51 pm ---Ами погледнато от ненаучен ъгъл - да, стават по-тежки. Ако увеличиш оборотите  прекомерно, могат да станат толкова "тежки" че да разрушат механизма.

--- Край на цитат ---
Ами да!!!
Именно за това говоря, juliang, но както вече казах - който разбрал - разбрал!

"Стават по-тежки", това е "собствена маса-гравитация" и когато тя надвиши многократно "G", самото влияние на "G" е пренебрежимо малко! Това не значи, че трябва да литнат, нали?
Просто самият фактор "тегло спрямо G" става достатъчно малък, за да е съществен!

juliang, това, което показваш е ефектът на АТЛАТЪЛА, открит преди 30 000 години.
Ъгъл, радиално ускорение и променливо рамо - това са трите компонента на изхвърлянето!
Преди време ти бях предложил да разгледаш векторите на силите в постановка с въртящ се метален диск при вертикална ос! Направи ли го? Или все наизуст говориш?
Май не си?
Ако беше, щеше да видиш как гравитационния (тегловния) вектор намалява, "стопявайки" се от центробежните сили при свръхвисоки обороти!

Все едно да ми кажеш, че когато върху колата ти кацне муха, това ще окаже ВИДИМА разлика в разхода ти на гориво?

juliang:

--- Цитат на: atos в Септември 17, 2015, 06:47:43 pm ---Ако беше, щеше да видиш как гравитационния (тегловния) вектор намалява, "стопявайки" се от центробежните сили при свръхвисоки обороти!

--- Край на цитат ---

Не се стопява. Той си остава все същия, просто в сравнение с центробежните сили е пренебрежимо малък. Но си остава абсолютно същия като размер. Това че нещо "клони към нула" не означава че липсва.

Да, гравитационното притегляне на Уран е пренебрежимо малко когато сме на Земята, но това не значи че го няма, нали?

Аtos:
Напротив! Не е същият, това доказва твоята неистова упоритост поне ДА РАЗГЛЕДАШ тази постановка!

Пропускаш, че гравитацията е в пряка зависимост от МАСАТА.
Когато имаме подобни промени, трябва да се отчетат!
Не ме карай сега да те подценявам пред всички и да ти чертая векторни схеми за четвърти "А" клас...

Гравитационният вектор, когато се съчетае с хоризонталните центробежни сили си променя СБОРА!
Вече имаме нов вектор в друга посока, чиято проекция по вертикалата (косинус) е много по-малка!
А проекцията по тази вертикала е въпросният "G" вектор!

juliang:
Значи като събереш ВЕКТОРНО единица по вертикала с 1 000 по хоризонтала и на новия вектор погледнеш вертикалната съставляваща, тя няма да е единица?
Я наистина вземи си го начертай, че не знам кой става за смях...

GreenHulk:
Според мен тук не е и сигурно, че нещата стават само в трите измерения, че да слагаме векторите.
Факта е налице. Друг е въпроса как може да го използваме.
https://www.youtube.com/watch?v=xxh_bfBVRqk
https://www.youtube.com/watch?v=GeyDf4ooPdo

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия