Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (119/123) > >>

Аtos:
juliang, няма такива клипове!
Не може да постигнеш 500 000 оборота (или няколко милиона) във въздушна среда просто ей-така...защото триенето на въздуха ще нажежи материала до разтопяване...

mind:

--- Цитат ---Колкото и да удължаваш триъгълника който се получава от 2-те сили и резултантната, той все ще си остане триъгълник, и неговия вертикален катет все ще е 1.
--- Край на цитат ---
Juliang е абсолютно прав!
Ако разглеждаме центробежните сили извън гравитационно поле, ще има само един вектор и той ще е перпендикулярно на оста на въртене. Ако ще и 500 милиона да са оборотите! Не виждам от къде ще дойде сила за вертикално преместване.

kd_dinev:
Така ли,аз пък си играх преди време с един мотор дето развиваше 5000 оборота ,бях го нагласил вертикално и на вала турих един диск от флекс,ама не го бях укрепил добре-така излетя,лети ти казвам като фризби,за малко да ми отреже главата...не че щеше да е голяма загуба 

макс1962:
Виждам, че тотално сте се отплеснали от темата.
Няма ли някой нещо да каже по същество?

Аtos:
Прав си, Макс...освен това спорът е чисто "сух" в момента и като такъв - безсмислен!
Ще потърся материалите по темата и тогава ще пиша, може би в друга, по-правилна тема:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия