Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
Брадатия:
Има един клип дето само клати и има и втора тежест, малко по-нагоре съм го пуснал.
макс1962:
Клипа го гледах няколко пъти, но не видях предимства на конструкцията. Освен това е сложно за направа с толкова чаркове и шарнири.
Атос, така е, но за преодоляване на мъртвите точки ще се похарчи някаква енергия, нали?
GreenHulk:
По моята схема може да се използва и верига вместо твърд лост - и оттук да се търси резонансно максимална амплитуда - въртеливо/постъпателно.
макс1962:
Може и да си прав, но разликата между идея ( схема ) и направата на нещо, което ще се върти, трака и подскача е огромна. Поне за мен. За специалист с пачка в джоба е друга бира.
GreenHulk:
--- Цитат на: макс1962 в Януари 22, 2015, 06:01:21 am ---Може и да си прав, но разликата между идея ( схема ) и направата на нещо, което ще се върти, трака и подскача е огромна. Поне за мен. За специалист с пачка в джоба е друга бира.
--- Край на цитат ---
Колега, според мен варианта за изграждане на две паралелни елиптични релси от тръби или срязан винкел не е много трудно, а и не е нужно да са с много голяма обиколка. Примерно - начертавате на метална плоскост елипсите.
По дължината им пробивате дупки и слагате дебели болтове, стегнати с гайка. Тръбата или дебелата ламарина се нагрява силно - да кажем с бензинова лампа и докато е още гореща, да се огъва по направляващите болтове.
Може да е малко играчка, но според мен си струва. А с медни или алуминиеви тръби може да се направи просто за тест какъв ще е ефекта с малко шарнирно топче и тънка верига.
Постигането на резонанс може да повиши ефективността на системата.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%BE%D1%81%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
не изключвам възможността за получаване и на праметричен резонанс - при който масата се "променя" условно.
А във формулата тя е в знаменател.
:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия