Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
GreenHulk:
Тоест ако съм разбрал правилно, било е нещо като промоция.
Опитвам се да се ориентирам в цените, така да се каже - тук http://elektronikabg.com/product/654/1000w-fotovoltaichna-sistema-za-kashti-vili-bungala-i-drugi.html - 1,650.00лв за КВт
juliang:
И к'во излиза? Ако имаш слънце 10 часа на ден, всеки ден от годината (дет няма как да стане), ще изкарваш от това по ... 10 киловатчаса дневно, или около 2 лева. Инвестицията ще я избиеш след ... 800 дни - 2 години и нещо. Реално имаш по-малко време за светене, имаш облачни дни, не можеш да акумулираш и използваш 100% от енергията... и срока за възвръщане на инвестицията отива поне на 2 пъти повече. 5-6 години. Ако си взел заем за да купиш тая инсталация ... грубата ми сметка е че никога няма да можеш да платиш главницата и лихвите. Ще си на загуба.
Аtos:
juliang, човекът ти каза, че не гледа на това като на бизнес инвестиция - няма намерение да продава тока, че да я "избива" и после да печели (да се храни от това).
Като си купуваш кола или къща за колко време я "избиваш" ?
Или ако правиш ремонт, за колко време "избиваш" цената на плочките в банята?
Лично аз ако имам условия и възможност бих си направил яка домашна соларно-волтаично-вятърна инсталация за около 20 киловата,без значение колко ще ми излезе... в гаража-2 електромобила, в двора-кладенец и тогава ще ме хванат за жезъла и енерго и петрол и ВИК...
ELPUNTO:
--- Цитат на: Радико в Януари 20, 2015, 01:48:33 am ---ELPUNTO уверявам те египтяните не са се трудили по този начин, поне не строителите на пирамидите.
. . . . . . . . . .
Предполагам, че си се убедил в правотата и от този опит. Ако има следващ път потърси в нета някой сайт от сорта на www.promalp.bg или просто ми се обади.
--- Край на цитат ---
Радико отдавна беше . . . . . това дето строихме пирамидите, забравил съм някои подробности :) :) :)
Радико ако ти ползваш левитация, биолокация и други атлантски техники, това е добре.
Ще се възползваме.
Не разбирам само, защо НЕ се отзова когато исках помощ за монтажа на ФВ на покрива ???
(пост #123 тема "Слънчево парно")
Навярно си бил ангажиран на друг обект ? ???
Наложи ми се пак да ползвам старите изпитани египетски методи ;D
Аtos:
ELPUNTO, аз като гледам имаш бая свободно място по покрива още?
За няколко години в тоя темп, току-виж си го запълнил, тогава вече ще е яко:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия